Blogs binnen bedrijven down under

0

[[image:computerworld.jpg::left:1]] Bedrijven beginnen warm te lopen voor blogs, aldus het Australische Computerworld. Een bericht over bloggende bedrijven down under.

[[image:tentij.jpg::left:1]]Volgens directeur Maarten Tentij van het in Sydney gevestigde TeamFrame.com zijn blogs veel meer dan alleen een persoonlijk iets. “We use notes that can be attached to pieces of work that get reviewed by the project manager. The blog functionality allows the project manager to view all issues reported by all the project’s participants on a daily basis.” Tentij liet speciale blogsoftware ontwikkelen, waarbij erg goed gekeken is naar allerlei op internet beschikbare bloggingtools. Volgen Tentij is een blog een goede manier om informatie te verzamelen en een geweldige manier om te communiceren. Mensen doen hun best om hun inbox op te schonen en het posten van berichten op een blog is een geweldige manier om informatie te delen. Net zoals e-mail kunnen mensen via blogs al schijvend communiceren, maar het verschil is dat bij blogs teksten meteen op een praktische manier geordend worden.

Tentij is van mening dat blogs gebruikt kunnen worden voor alle vormen van werk waarbij een groep mensen met elkaar zaken moet uitwisselen. Hij noemt contractmanagement en support forums als mogelijke toepassingen van de technologie. Hij overweegt om een blog voor zijn salesmensen te starten om hun onderlinge discussie betere te faciliteren en om uiteindelijk meer ter verkopen. “People tend not to categorize e-mail in a useful way, whereas blogs are categorized by a particular topic,” aldus Tentij.

[[image:kasell.jpg::left:1]]Brad Kasell, bij IBM Australi