Inspiratie, Verdieping

Bespiegelingen van een blogger

0

[[image:blogblokje.jpg::left:0]]In de afgelopen week heb ik drie events bezocht. Dat betekent veel inspiratie en stof tot schrijven dan een eenvoudige blogger aan kan. Op dit moment zit ik nog middenin het interessante congres Consumententrends, daarvan komt woensdagavond na afloop van het congres hier een reportage live te staan. Verder was ik vanavond bij 212 Amsterdam, waar Jeroen Mann, manager Multimedia bij het Algemeen Dagblad, een goed verhaal hield over het nieuwe online AD. Ook heb ik nog heel wat materiaal van de Nationale E-mail marketing Conferentie ‘klaar’ liggen. En in mijn e-mailbox (die overigens weer helemaal uitpuilt) zitten verschillende goede nieuwstips van lezers.

Zonder moeite zou ik hier enkele dagen achter dus nog enkele mooie verhalen kunnen schrijven. Ware het niet dat een dag maar 24 uur heeft en Frankwatching in principe maar een ‘eenmansbedrijf’ is (hoewel ik natuurlijk erg blij ben met mijn gastcolumnisten!).’Bedrijf’ is daarin bovendien niet het goede woord, het is nog steeds vooral mijn hobby. Ik beleef er plezier aan en doe er mijn best voor. Ik lees uit de reacties en zie aan het (alsmaar) stijgende aantal bezoekers (nu gemiddeld zo’n 800 per dag met uitschieters naar 1200) dat het ook in een behoefte voorziet. Ik geniet (maar word gelijk ook wat verlegen) als ‘echte’ journalisten tegen me roepen dat wat ik hier doe onderhand een professioneel karakter heeft.

Ik stel vast dat het aantal vragen om vanuit mijn Frankwatching-rol presentaties, workshops, reportages en consultancy te doen, de laatste tijd sterk is toegenomen. Wat niet iedereen weet is dat ik er nog gewoon een (drukke) baan ‘bij heb’. Sterker nog, het is die ‘echte’ baan waarmee ik de kost verdien en waarin ik het ook nog eens erg naar mijn zin heb. Maar er gebeurt wel veel, zowel zakelijk als privé. Gesprekken geven stof tot denken, drukke agenda’s dwingen tot keuzes en mijn hoofd loopt zoals gewoonlijk over van de ideeën. Het is weer zo’n moment dat er wat knopen moeten worden gehakt. Niets nieuws trouwens, want sinds de start van mijn bloggersbestaan zijn er al veel dingen op mijn weg gekomen en ben ik al veel nieuwe wegen ingeslagen.

Maar ook heel platvloers, op artikelenniveau, moeten er soms keuzes worden gemaakt. Voor vanavond is de afweging niet zo moeilijk. Ik weet dat Peter met een prima artikel gaat komen over 212 Amsterdam, dat Henk-Jan en Marco bezig zijn met hun verslagen van Consumententrends en dat er over E-mail Marketing al het nodige geschreven is. Mijn besluit voor vandaag
staat vast: ik hou het even hierbij. Geen lang verhaal, geen reportage en geen primeur, maar gewoon op tijd naar bed. En misschien een dezer dagen weer eens een ‘echt’ dagje verlof nemen om wat (andere) zaken op een rijtje te krijgen.

Wordt vervolgd.