How to

Google ziet waarde van blogosfeer

0

[[image:balls.jpg::left:0]]We zagen het in de afgelopen dagen voorbij komen: Google lanceert Blog Search. Een zoekmachine voor rss en blogs die meteen hoge ogen scoort, dat belooft wat. Voor wie nog twijfelt over de waarde van weblogs is dit een volgende belangrijke aanwijzing: blogs = business.

Google’s Blog Search (zie ook Blog Search) heeft in de afgelopen dagen al behoorlijk goede kritieken gekregen:

  • "Hij blaast nu al Technorati uit het water met zijn snelheid. Wow, wat gaat dit snel." (KennethVerburg.nl)
  • "Google’s new blog search makes a great first impression" (Microsoft’s Scobleizer)
  • "Google launches blog search – it this the death knell for Technorati, et al?" (Forrester’s Charlene Li)
  • "Google Blog Search is fast. Every search I did with Google Blog Search, the results were there in less than one second." (NevOn)
  • "Leuk is dat de resultaten van een zoekopdracht zowel als RSS en ATOM feed beschikbaar zijn, zowel voor de 10 als de 100 best geplaatste resultaten." (Maarten op Blogologie)
  • "De weblogzoeker bevat totaal, inclusief de Nederlandse blogs, tussen de 8.000.000 en 10.000.000 bronnen." (Voelspriet)

Interessant om te zien dat nu mensen massaal geïnteresseerd raken in weblogs, Google als eerste grote speler het spel mee gaat spelen. Concurrent Ask Jeeves is in Japan begonnen (via WebDrain). En nu Google deze stap heeft gemaakt zullen Yahoo en MSN vast erg snel volgen (aldus Search Engine Watch). De bal is rond en het is nog lang niet duidelijk of Google de strijd met de Technorati’s van deze wereld gaat winnen. Maar Google’s overstap maakt een ding duidelijk: het belang van de blogosfeer en de consumer generated media neemt zienderogen toe (zie ook Online Media Daily). Zoals ik al zei: blogs= business. New business wel te verstaan. New balls please.

Meer achtergronden:

  • Screencast Google Blogsearch (Hans on Experience)
  • [[tt:blogs]], [[tt:social searching]], [[tt:blogsphere]], [[tt:search engines]], [[tt:social software]]

[Met dank aan Pascal en Albert]