Inspiratie

Een inspirerende avond

0

[[image:ilse.jpg::right:1]]Het mooie van webloggen is dat je voortdurend weer andere mensen ontmoet. Ik begin me steeds meer te realiseren dat ik in mijn hele leven nog nooit in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen heb ontmoet. En dan bedoel ik ècht ontmoet. Het is aan een buitenstaander bijna niet uit te leggen hoe webloggen een totaal nieuwe dimensie aan je leven toevoegt. Wat een plezier beleef je daar toch aan en wat een leuke contacten hou je daar toch aan over.

In de afgelopen week heb ben ik veel op pad geweest. Het was erg leuk om in die week een aantal bezoekers van Frankwatching te mogen ontmoeten. Studenten (m/v) en docenten (m/v) die dolenthousiast vertellen hoe weblogs, ook deze weblog, hun weten te inspirereren bij de dingen die ze doen. Mensen uit het bedrijfsleven, de media- en uitgeverswereld en de evenementenbranche die je verhaal niet alleen lezen maar ook willen horen en je uitnodigen voor adviezen, presentaties, reacties en interviews. Ik sta er – na ruim een jaar serieus bloggen – nog steeds verbaasd over wat me elke dag weer overkomt. Ongelooflijk genieten, het geeft me veel energie en het biedt me steeds ook weer nieuwe inspiratie.

Erg bijzonder vind ik altijd om andere webloggers te ontmoeten. Mensen die je al kent van hun blog en die je graag ook echt wil leren kennen. Of bloggers die je toevallig tegen het lijf loopt, waarmee het klikt en die je vanaf dat moment ook echt wil gaan volgen. Het valt me op dat bloggers die elkaar ontmoeten elkaar veel, heel veel, te vertellen hebben. In onze hoofden leven belangrijke thema’s en ontstaan er grote plannen. Het valt me ook op dat veel bloggers in hun zakelijke omgeving niet al hun ideeën kwijt kunnen. Je ziet creativiteit, je voelt passie en je proeft de smaak van succes. En je ziet organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven die daar niet altijd mee om weten te gaan.

Bloggers benaderen bloggers om “samen wat te gaan doen”. Er wordt lol gemaakt, er wordt genetwerkt, er worden allerlei plannen gesmeed en er worden bedrijfjes gestart. Tja zul je zeggen, what’s new? Nou, dit valt mij daarin op. Bloggers kennen elkaar al heel goed of leren elkaar heel snel kennen via hun blog. Gelijkgezinde mensen, verwante geesten, weten elkaar beter dan ooit te vinden. Er groeien vriendschappen, er ontstaan communities, er wordt genetwerkt en – ik zie het om me heen volop gebeuren – het aantal bloggers dat zelf aan het ondernemen slaat neemt snel toe. Of je nou passie hebt voor je hobby, voor je vereniging of voor je eigen bedrijf. Met een blog bereik je meer. Of je nou op zoek bent naar meer plezier, meer voldoening of meer business: een blog helpt je echt goed op weg.

Ik moest het verhaal hier even kwijt. Voor die PR-medewerkster die meteen viel voor de kracht van de weblogs. En voor de marketeer die nog even twijfelde (komt goed hoor!). Voor die jonge vrouw die stond te popelen om een eigen weblog te starten. En voor die uitgever die het begreep en op zoek was naar de openingszet. Voor een paar echte internetpioniers die voor hun volgende grote uitdaging staan. Voor mijn bloggende collega’s waarmee ik me steeds meer verwant voel (we gaan binnenkort echt wat afspreken hoor!). En voor die erg gewaardeerde bezoekers waarvan ik de reacties en e-mailstroom soms gewoon even niet meer bij kan houden (maar we blijven ons best doen!).

De afgelopen vanavond was ik te gast bij een bloggersbijeenkomst in kasteel Oudaen aan de Oude Gracht in Utrecht. Op uitnodiging van Ilse Media mochten webloggers meedenken en -discussiëren over de toekomst van web-log.nl. Onder de deelnemers bloggers vanzowel binnen als buiten het web-log.nl netwerk. Mijn complimenten aan de mensen van Ilse Media en in het bijzonder het team achter web-log.nl (Michiel en Joris, met support van Marco) voor de gekozen opzet en de open en eerlijke manier van communiceren. Het kan niet anders of dit moet “tot resultaat leiden“. Of, zoals Henk-Jan het zo mooi schrijft: “Er gaan binnenkort grote dingen gebeuren”.

Het was erg leuk om op de meeting weer een aantal bekende bloggers weer terug te zien en een aantal nieuwe bloggers te leren kennen. Blogs met zeer uiteenlopende thema’s, maar ook met een gemeenschappelijk iets: ze worden stuk voor stuk gemaakt door bevlogen, gedreven, gepassioneerde mensen. Kijk zelf maar bij Aline (van Shespot.web-log.nl, 18+ web-log), Bertrand (van Managementboek.web-log.nl), Eric (van Datingfacts), Gerrit (van Fietsroutes), Hans (van Blikopdebeurs.com), Henk-Jan (van eventbranche weblog), Hilde (van hildevandijk.web-log.nl), Indira (van Crossmediaforum.web-log.nl), Jos (van Met het oog op nu), Justin (van – binnenkort – Film.blogo.nl), Kees van Cuba.web-log.nl), Patrick (van Plan Plakkerdeplak.web-log.nl), Rick (van Rick Smit blogt over .NET!), Ronald (van Media4you.web-log.nl), Shanti (van Clueless), Vincent (van Autoblog.nl) en Stan (van het boek Weblog je wild!).

[foto bloggersbijeenkomst, by Henk-Jan]

Update 23 september 2005: Zie ook de postings van Marco, Indira, Hilde, Henk-Jan, Hans, Rick, Michiel en de foto’s van Henk-Jan op Flickr.