Ilse trekt haar plan

0

[[image:ilseopboot.jpg::left:1]]Tijdens het Ilse Media offline evenement maakte Ilse Media gisteravond voor een publiek van zo’n 400 relaties in Amsterdam haar toekomstplannen bekend. Met enthousiasme en vol overtuiging deed Paul Molenaar een hele serie aankondigingen rond nieuwe initiatieven. Internet verandert de wereld en Ilse Media wil die verandering wel een handje helpen. Ilse Media trekt haar plan en is klaar voor de volgende slag. Het schip ligt goed op koers en 2006 wordt een boeiend mediajaar.

Er was van te voren al de nodige buzz gecreëerd rond wat er vanavond bekend zou worden gemaakt. En misschien juist daarom dat menigeen het grote nieuws (nog?) miste. Maar wat mij betreft kwam hier een uiterst ambitieus ondernemingsplan op tafel. Het hoogtepunt was wat mij betreft de lancering van het investeringsfonds voor de digitaal creatieve industrie, een thema dat ik toevallig ook zelf hier gisteren nog aansneed. Maar ook op andere fronten was er het nodige nieuws, met dit als belangrijkste topics:

  • Ilse Media start het Dutch Creative Industry Fund ("Creating Capital by Innovating Media"). DCIF is een investeringsfonds voor de Nederlandse digitaal creatieve sector en in het bijzonder voor startende Nederlandse ondernemingen en initiatieven. DCIF investeert geld en levert expertise en/of middelen. Hiervoor krijgt het fonds aandelen terug in de startende onderneming. De verwachting is dat ook andere partijen die belang hebben bij innovatie en verdere ontwikkeling van de internetmarkt zullen instappen.
  • Nu.nl gaat met bloggers in zee voor commentaar als aanvulling op het dagelijkse feitelijke nieuws. Als eerste gaat Blikopdebeurs.com, de bekende site met opinie en achtergrondinformatie voor de serieuze privébelegger, gaat op Nu.nl dagelijks commentaar verzorgen op het dagelijkse nieuws. Het eerste initiatief uit een serie waarbij webloggers in de komende tijd een veel grotere rol gaan spelen in de berichtgeving op Nederlands grootste nieuwssite Nu.nl
  • Nu.nl lanceert een RSS-lezer voor mobiel. Na het succes van de huidige branded RSS-reader voor pc’s, nu ook een nieuwslezer voor mobiel om onderweg op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. De nieuwe lezer voor mobiel is in staat om met de desktopversie te communiceren. Dat betekent dat de bestaande handige nieuwsservice nog gemakkelijker, completer en persoonlijker wordt. Door een handige technologie blijven de kosten laag en is het gebruiksgemak hoog.
  • Web-log.nl gaat start met blogportals en gaat daarmee weblogs gemakkelijker vindbaar maken. Web-log.nl (sinds vandaag 160.000 weblogs) gaat over tot het categoriseren en daarmee voor het grotere publiek op een meer transparante manier aanbieden van weblogs. De blogportals bieden een overview en geven de best-off de blogosfeer erachter. Als hier slim gebruik wordt gemaakt van de marktpositie en de in de loop der jaren opgebouwde expertise bij Startpagina.nl een zeer kansrijk initiatief.
  • Download.nl biedt voortaan legale muziek aan voor iPod en andere mp3-spelers. De mp3-tracks bevatten geen kopieerbeveiliging, het gebruik ervan is aan dezelfde rechten gebonden als die van muziek cd’s. Het assortiment is vooralsnog beperkt. Daarnaast gaat Download.nl het assortiment voor downloaders uitgebreid met games, ebooks, ringtones en video. Download.nl, nog maar anderhalf jaar oud, ontwikkelt zich hiermee verder tot een digitale entertainmentwinkel.
  • Newrulez, bekend van onder meer Kaboem en Cu2, brengt tv en internet samen en gaat op 25 oktober a.s. van start met Perfect Days, "de eerste online highschool serie". De dramaserie voor jongeren behandelt alle herkenbare perikelen van middelbare scholieren: liefdes, dagelijkse beslommeringen en onverwachte tegenslagen. De serie bestaat uit 24 korte afleveringen die gratis te bekijken zijn via internet.

Een ambitieus plan met de goede spirit. De patronen worden duidelijker, media en mediaformats gaan steeds meer samensmelten en grenzen gaan vervagen. En de concurrentie komt soms uit een onverwachte hoek. Dat gaat nog een interessant jaar worden.

Mijn foto’s van (onder meer sheets en paneldiscussie) zijn te vinden op Flickr. Ook op andere weblogs zijn er de nodige postings en foto’s te vinden, bijvoorbeeld bij (als eerste) about:blank (artikel), DutchCowboys (foto’s, artikel, 2e artikel), Marketingfacts (artikel), Guido van Nispen (foto’s), Media4you (artikel). Ik neem aan dat ook de traditionele media vandaag nog met het nieuws gaan komen, ze waren in elk geval gisteravond ook volop vertegenwoordigd.

Verder gelukkig ook nog genoeg tijd gevonden om (wat uitgebreider) kennis te maken met een paar leuke mensen: Peter, Edwin, Jonathan en Sylvie leuk om jullie gesproken te hebben!

Update 7 oktober 21.30 uur: Nog meer verhalen en foto’s vind je bij Ilse Media (191 foto’s, 7 persberichten en 2 weblogs namelijk 6oktober.web-log.nl en Paul Molenaar), Blogmania, Emerce, Molblog, Steurtje, Planet, Adformatie en Blogologie. Verder helemaal vergeten te melden dat ik Frankwatching-columnist Meüs van der Poel voor het eerst echt ontmoet heb. Tja, tegenwoordig leer je mensen eerst virtueel kennen…

[[t:events]], [[tt:innovatie]], [[tt:blogs]], [[tt:rss]], [[tt:media]], [[tt:marketing]]