News of the world

0

[[image:newsoftheworld.jpg::right:1]]Ik zit midden in een verhuizing, dus dat betekent in deze dagen even wat minder tijd om te bloggen (en vooral ook te reageren). Maar het leuke van Frankwatching is dat ik elke week weer erg veel e-mail krijg met leuke en interessante nieuwe onderwerpen. Bij wijze van uitzondering dit maal eens een overzicht van wat er in een week tijd zoal aan echt boeiende berichten uit de rest van de wereld in je e-mailbox voorbij komt.

26-11-2005 Steven Warmoes start Blog over Kennismanagement
De bekende Belgische kennismanagement-expert Steven Warmoes is een eigen blog gestart. Steven (je had het recent al aangekondigd) veel succes ermee! De blog is uiteraard ook toegevoegd aan het overzicht van Belgische blogs in Frankwatching’s Webfeeds.

25-11-2005 Nieuw: Internet Marketing Value Analyse Tool
Het Schiedamse bedrijf IM-Value heeft de IM-Value Analyse tool ontwikkeld. De tool biedt bedrijven in één oogopslag een compleet overzicht van al hun lopende internetmarketing campagnes. Meer informatie vind je op de productpagina Internet Marketing Analyse Tools van IM-Value.

24-11-2005 Inspirerende werkplek belangrijk
Driekwart van alle Nederlandse ondernemers vindt een inspirerende werkplek belangrijk maar het mag niet teveel kosten. Dat is de belangrijkste uitkomst van het onderzoek Werkplek 2006 dat door onderzoeksbureau Motivaction werd uitgevoerd onder 714 ondernemers inopdracht van ondernemersblad Sprout en SNS Bank.

23-11-2005 Start professionele weblog over Nederlandse muziek
Nlpop.blog.nl, de eerste complete weblog over de Nederlandse muziek, gaat vandaag live. Webloguitgever Blog Online B.V. speelt met Nlpop.blog.nl in op het succes van de Nederlandse muziek. Alle stromingen van de Nederlandse muziek komen op de blog voorbij.

22-11-2005 ScoopGO laat mensen eigen zoekmachine ontwikkelen
Met de lancering van ScoopGo.com kan iedereen voortaan zijn eigen persoonlijke zoekmachine maken. Een gebruiker geeft zelf aan welke websites doorzocht moeten worden en ScoopGo doorzoekt alleen die gekozen websites. Gebruikers krijgen resultaten van sites die ze vertrouwen en zijn verlost van spam, zie bijvoorbeeld tweedehands Volvo.

21-11-2005 Het Rijksmuseum introduceert het ‘Rijkswidget’
Het Rijksmuseum stelt als eerste museum ter wereld een widget ter beschikking. Voor niet-kenners: een widget is een piepklein en meestal goed vormgegeven computerprogrammaatje. Met deze widget is iedere dag een ander topstuk op je desktop te zien uit de schilderijenverzameling van het Rijksmuseum.

20-11-2005 ’s Werelds eerste 42 inch LCD monitor met ingebouwde PC
LG Electronics introduceert een unieke oplossing voor ‘narrow casting’: informatie uitzenden via beeldschermen in winkels of openbare gelegenheden. LG’s M4200N is ‘s werelds eerste supergrote 42 inch LCD scherm waar een pc is ingebouwd en dat kan worden beheerd door middel van een draadloos netwerk.