BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]In de afgelopen week was er in de e-mailbox van Frankwatching onder meer nieuws te vinden over de start van Geloven op internet (een nieuw digitaal themakanaal van de NCRV), een Top 5 Virals of the year opgesteld door La Comunidad, het initiatief Cross Media Week waarmee Nederland zichzelf eind september 2006 internationaal op de kaart gaat zetten en de start van enkele nieuwe themaportals op Ilse’s Web-log.nl.

23-12-2005 NCRV start met digitaal themakanaal Geloven op Internet
Vanaf 24 december start de NCRV met haar eerste digitale themakanaal op Internet. Via NCRV / Geloven (www.ncrv.nl/geloven) is archiefmateriaal te bekijken uit de verschillende levensbeschouwelijke televisieprogramma’s van de NCRV, zoals ReliRuil, Schepper & Co, Spiritus en Brieven aan God. Programma’s worden ingedeeld per thema en dat is op dit moment ‘Kerstmis’. Ter gelegenheid hiervan biedt NCRV / Geloven de komende weken onder andere een Polygoonfilmpje van het Koninklijk Huis in kerststemming. In een filmpje uit 1961 speelt een jonge Prinses Beatrix de rol van Eva in het kerstspel De ster van Bethlehem. Ook de prinsessen Margriet, Christina en Irene spelen een rol. Na afloop van het kerstspel schenken de leden van de Koninklijke familie warme chocolademelk en delen ze kerstpakketten uit.

NCRV / Geloven is het eerste digitale themakanaal dat de NCRV op Internet heeft opgezet. Voorzitter Leo Born ziet een mooie toekomst tegemoet voor het kanaal. “Onze leden en sympathisanten krijgen nu 24 uur per dag de gelegenheid om verdieping te vinden op Internet. We beschikken over rijk gevulde archieven vol prachtige levensbeschouwelijke en kerkelijke programma’s. We stellen deze graag online open voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. We kunnen door NCRV / Geloven nog veel meer doen met al die pareltjes uit de levensbeschouwelijke televisiegeschiedenis.” De NCRV gaat mee in deze moderne, nieuwe manier van televisie maken. De komende jaren bieden kabelmaatschappijen en internetproviders in groten getale digitale themakanalen aan. De consument zal, in plaats van de huidige dertig tot veertig kanalen, de beschikking krijgen over honderden televisiekanalen. Deze kanalen zijn vaak gericht op één specifiek thema. Leo Born: “Het nieuwe digitale themakanaal onderschrijft ons nieuwe thema Durf te geloven ten volle.”

Bron: Persbericht NCRV 

22-12-2005 Virals of the year
2005 Was het virale jaar. Ieder bedrijf wilde in 2005 wel een viraltje doen. Zo’n leuke commercial of game. LaComunidad maakte deze week haar viral balans op over 2005: 34 e-mail aanvragen, 23 telefonische aanvragen, verkoop ViralTracker® 9 keer, viral campagnes 6 keer, 4 interviews in vakbladen en 3 keer spreken op congres. "We hebben succesvolle viral video’s voor u op een rijtje gezet zodat u met een glimlach het nieuwe jaar in gaat!" Hierbij de favorieten van LaComunidad:

1: Axe Ravenstoke Briljant gemaakte video.
2: Big Ad van Carlton bier Krijg je dorst van.
3: FedEx Relax We will manage. Voor de MBA’ers onder ons!
4: Weddingcrasher the movie Word een ster in een Hollywood productie.
5: Cillitbang Voor de hardcore gabbers onder ons…

Bron: Nieuwsbrief La Comunidad

21-12-2005 Cross Media Week 2006
"Bas Verhart (MediaRepublic) en Marleen Stikker (Waag Society) hebben het iniatief genomen voor de organisatie van de Cross Media Week die van 26 t/m 30 september 2006 in Amsterdam wordt gehouden. Vanavond werd in restaurant ’t Jagershuis in Oudekerk aan de Amstel het iniatief, de organisatie en de hoofdlijnen van het programma gepresenteerd aan een 40-tal genodigden uit de branche.

De Cross Media Week is een nieuw evenement waarmee Nederland zich op de internationale kaart van cross media wil zetten. Gedurende een week zal Amsterdam het centrum zijn met een veelvoud aan bijeenkomsten, congressen en workshops rond creativiteit en ICT, nieuwe mediavormen en -concepten, en ontwikkelingen op het gebied van entertainment. Denk daarbij aan de samenhang tussen en de toekomst van onder meer film, televisie, gaming, muziek, internet, en mobiele diensten. En alhoewel de website crossmediaweek.com nu nog niet veel informatie geeft, zal het de komende maanden duidelijk worden hoe het programma er uit komt te zien en welke sponsors en partners erbij betrokken zijn. De organisatie staat overigens open voor ideeen, sponsors en partners. Dus heb je ideeen, neem dan contact met op met het projectteam!"

Bron: Marketingfacts, meer informatie bij Cross Media Week

20-12-2005 Nieuw: themaportals op web-log.nl
Nederlandse grootste en populairste blogdienst web-log.nl heeft inmiddels 180.000 actieve gebruikers. Om het overzichtelijk te houden heeft web-log een start heeft gemaakt met het categoriseren van blogs op populaire thema’s als muziek, reizen en auto’s. Muziek.blogdlx.nl is onlangs gelanceeerd, reizen.blogdlx.nl volgt per eind december en het auto.blogdlx.nl gaat naar verwachting medio januari live.

Adverteren op de portals kan met skyscrapers en rectangles op de homepage. Andere, meer getargete mogelijkheden zijn advertenties op de blogs zelf in de vorm van gesponsorde contentblokken en advertenties geïntegreerd in de content. Heb je (creatieve) ideeën of zie je mogelijkheden voor jouw boodschap, neem dan contact op met ons salesteam.

Bron: ilse media in Business