BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Elke dag weer stroomt de e-mailbox van Frankwatching vol met berichten. Ook deze zondag weer een selectie uit de (pers-)berichten die we toegestuurd kregen. Met dit maal nieuws over een nieuwe tool voor mobile marketing, een nieuwe toepassing voor narrowcasting bij een grote Nederlandse bank, een mediabureau dat haar internet en RTV-afdelingen samenvoegt, een service die iedereen een eigen RSS-feed aanbiedt en een nieuw concept met weblog groepen.

M2Fly: nieuwe tool voor mobile marketing
Vrijdag 19 januari 2006

"Al jaren is multimedia op de mobiele telefoon een grote belofte voor mobile marketing. Door de incompatibiliteit van telefoons en netwerken, heeft nog niemand deze belofte kunnen waarmaken. Service2Media, een bedrijf dat mobile marketing en entertainment oplossingen aanbiedt, is er met M2Fly als eerste in geslaagd om voor een evolutie te zorgen in digitale communicatie. Deze service maakt het mogelijk om multimedia flyers ‘ontvanger gewenst (opt-in)’ naar mobiele telefoons te sturen. De flyer bestaat uit een slideshow van een serie afbeeldingen en wordt ondersteund door vrijwel iedere telefoon met kleurenscherm.

Geert Kolthof, managing director van Service2Media: ‘We zijn trots dat we er als eerste in geslaagd zijn deze multimedia service mogelijk te maken. Het mooie van ons concept is dat het voor oneindig veel toepassingen gebruikt kan worden. We zien het echt als een win-win situatie voor zowel de consument als de partijen die M2Fly willen gebruiken. Bovendien bepaalt de consument zelf of hij er gebruik van wil maken. Hij ontvangt dus geen ongewenste berichten op zijn mobiel. M2Fly combineert enkele basistechnologieën zoals GPRS en Java, die door vrijwel alle telefoons met kleurenscherm worden ondersteund. De achterliggende database herkent het type en past de flyer automatisch aan. Hiermee wordt er een optimale kwaliteit behaald. Daarnaast halen we een maximaal bereik bij consumenten met een multimediatelefoon. M2Fly is daarmee een uniek mobile marketing concept. Afgelopen maand heeft autoschadeherstelketen Alacar, dochter van Akzo Nobel, M2Fly ingezet voor een innovatieve kortingsactie tijdens de schadeweken, waarbij de automobilist de mobiele flyer met een exclusieve aanbieding kon ontvangen."

ABN AMRO start met narrowcasting voor Preferred Banking relaties
Donderdag 18 januari 2006

"Op 30 oktober 2005 heeft ShareCompany een overeenkomst getekend met ABN AMRO Bank voor de levering van 100 BankScreen narrowcasting systemen. Naast commercials, video’s en stills van ABN AMRO Bank, toont het BankScreen systeem geselecteerde content uit het RTL-Z programma van RTL Nederland, koersinformatie, nieuws van Novum, weerberichten en file-informatie. De BankScreen systemen zijn de afgelopen weken geplaatst in de Preferred Banking Lounges van ABN AMRO Bank. In een aantal geselecteerde Bankshops heeft ABN AMRO Bank zogenaamde Preferred Banking Lounges ingericht voor haar Preferred Banking relaties.

Met Preferred Banking wil ABN AMRO Bank beter inspelen op de speciale behoeftes van haar meer vermogende cliënten. Centraal in Preferred Banking staat de persoonlijke contactpersoon, de Preferred Banker. De Preferred Banking Lounge is bedoeld als wachtruimte voor de relaties van ABN AMRO Bank. Met de plaatsing van BankScreen zal de gepercipieerde wachttijd op een aangename wijze verkort worden en zal tevens de mogelijkheid benut worden om verschillende acties en mededelingen van ABN AMRO Bank onder de aandacht te brengen."

Universal Media integreert Internet met RTV
Donderdag 18 januari 2006

"Als eerste mediabureau van Nederland heeft Universal Media de Interactive-afdeling met de RTV-afdeling laten integreren tot Universal Digital. De basis voor deze integratie wordt gevormd door de technologische digitale ontwikkelingen die er toe hebben geleid dat de scheidslijnen tussen RTV en Interactive steeds meer vervagen. Werkzaamheden en strategieën zullen hierdoor steeds meer gaan overlappen zoals nu al het geval is bij planningssoftware, nieuwe advertentie-formats en crossmediaal onderzoek naar effectiviteit en bereik.

Melle Lenior, benoemd tot Group Director Digital binnen Universal Media, is verantwoordelijk voor de nieuwe rol van Interactive binnen de Digital afdeling. In deze functie zal hij in joint management met Jasper van Doesselaar (tevens benoemd tot Group Director Digital) leiding geven aan deze geheel nieuwe gecombineerde afdeling. Managing Director van Universal Media, Diederik Breijer : ‘Onze opdrachtgevers wensen meer dan ooit geïntegreerde meningen en strategieën van ons en juist het laten fuseren van deze media kan dit een grote stap verder brengen. De samenvoeging past dan ook perfect in de nieuwe strategie die we voor het bureau gekozen hebben. Een strategie waarbinnen de behoefte van onze opdrachtgevers naar echte toegevoegde waarde wordt vormgeven in de ontwikkeling van specifieke diensten en geïntegreerde expertise’."

FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feed
Donderdag 18 januari 2006

"Het vandaag gelanceerde FeedXS.com biedt mensen en bedrijven de mogelijkheid om binnen een paar minuten één of meer RSS-feeds op te zetten. Met die feeds kunnen ze vrienden en klanten op de hoogte houden van hun laatste nieuws. Iedereen met een RSS-reader kan zich op de feeds abonneren. Via www.FeedXS.com kunnen gebruikers zowel persoonlijke als zakelijke feeds opzetten zonder enige technische kennis. Persoonlijke feeds zijn gekoppeld aan één persoon of een groep mensen. Een scholier kan bijvoorbeeld een feed aanmaken waarin hij zijn sportuitslagen bijhoudt. Tegelijkertijd kan hij feeds maken waarin hij feesten aankondigt of bijvoorbeeld een dagboek bijhoudt. Vrienden van de gebruiker die zich abonneren op de feeds, zijn altijd op de hoogte van zijn laatste nieuws. Ook bedrijven kunnen met FeedXS.com een eigen feed opzetten. In de feed kunnen ze bijvoorbeeld de nieuwste aanbiedingen opnemen of aankondigingen van nieuwe producten.

Gebruikers van FeedXS kunnen via de website simpel artikelen opstellen voor hun feeds. Uniek aan FeedXS is dat mensen ook direct vanuit MSN Messenger artikelen kunnen toevoegen. Daarvoor werd een chatbot ontwikkeld. Een gebruiker voegt msn@feedxs.com toe aan zijn vrienden, opent een chatvenster, en kan direct een nieuw artikel aan zijn feeds toevoegen. FeedXS.com hoopt met de chatbot ook een jonge doelgroep aan zich te binden."

Nieuw concept: vorm weblog groepen
Woensdag 17 januari 2006

"Naast mijneigenweblog.nl is Sitemaken.nl een nieuwe dienst begonnen. De dienst heet www.weblogconnect.nl en is vandaag de lucht in gegaan. Uitgaande van het concept van startpagina.nl kunnen bezoekers van de site groepen starten of zich bij een bestaande groep aansluiten. In de weblogwereld was al tijdenlang bekend dat er veel samenhang tussen verschillende weblogs is, dit zie je aan de vriendenkringen die vormen en de respecterende links naar elkaars weblogs. Weblogconnect.nl merkte dit soort samenhang op en zag kans om dit concept online te zetten zodat deze groepvormingen optimaal kunnen worden uitgewerkt."