BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Zoals gebruikelijk kijken we ook deze zondag weer even terug op de persberichten die in de e-mailbox van Frankwatching zijn gevallen. Weer een rijk aanbod waar ditmaal een viertal berichten uit overbleven. FeedFiles, een nieuw Nederlands initiatief gericht op het organiseren van de informatie over webfeeds, de aankondiging van Het Gemeente Congres 2006 door Euroforum, een hausse bij het zoeken naar schaatsen in Speurders.nl en de lancering van Gespod, een erg mooie nieuwe Nederlandse site over podcasting.

FeedFiles: alles wat je wilde en moet weten over feeds
27 januari 2006

"Op 18 january 2006 werd FeedFiles gelanceerd door Zelders², oprichters van de feed directory & search service Feeds4All.nl en het feed tagging service experiment FeedAlley.com. FeedFiles ambieert om de grootste gids te worden voor webfeed gerelateerde tutorials, scripts, code snippets, communities, specificaties, componenten & libraries, feed readers/podcatchers en andere software, online services en websites. Anders gezegd: FeedFiles wordt dè plek voor ondersteuning op het gebied van webfeed applicaties, services, scripts, readinglists en andere feed gerelateerde or hiermee samenhangende resources."

Euroforum: Het Gemeente Congres 2006
26 januari 2006

"We hebben de afgelopen jaren niet stil gestaan en met eGovernment al veel bereikt. Dit moet het jaar worden van DigiD. De eerste stappen zijn inmiddels gezet, maar dit is pas het begin. Daarnaast moeten we af van kreten als ‘verkokerde organisatie’ en ‘gebrekkige kennis en kunde’ – die nog steeds aan de overheid kleven. Het 6e Gemeentecongres op 18 mei 2006 in het Triavium in Nijmegen staat in het teken van ICT ontwikkelingen binnen de overheid. We zien allemaal de noodzaak van transparantie. Daarom komen vooraanstaande gemeenten bijeen om een boekje open te doen. Als dat niet transparant is?"

Speurders.nl: Nederland massaal op zoek naar tweedehands schaatsen
25 januari 2006

"Sinds de komst van de vrieskou in Nederland op 22 januari wordt er op de advertentiesite Speurders.nl massaal naar schaatsen gezocht. Het zoekwoord ´schaatsen´ werd in december 2005 gemiddeld 463 keer per dag ingetypt. Op dit moment bedraagt dat aantal 4132 keer per dag, een stijging van maarliefst 792%. In december stonden er 2365 advertenties voor schaatsen op Speurders.nl. Momenteel zijn dat er 636. Daaruit kan geconcludeerd worden dat schaatsen momenteel erg goed verkocht worden via Internet. Vermoedelijk kopen veel mensen tweedehands schaatsen omdat men nieuwe schaatsen te duur vindt voor de enkele keren per jaar dat men de schaatsen verwacht te gaan gebruiken. ‘Naar verwachting kunnen we de komende paar dagen nog schaatsen, maar daarna zet de dooi weer in. Tweedehands schaatsen zijn dan een goedkoop alternatief om toch van het ijs te kunnen genieten’, aldus Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl."

Gespod: Nieuwe Nederlandse website voor podcasting gelanceerd
24 januari 2006

"In navolging van podcasting websites in de Verenigde Staten, heeft Nederland vanaf vandaag nu ook haar eigen podcasting website. Gespod is vandaag officieel gelanceerd. Vanaf nu zijn podcasts gemakkelijk te vinden, direct te beluisteren op de site en je kunt je er gratis op abonneren. Hierdoor worden de favoriete podcasts automatisch op de PC, iPod, MP3 speler of PSP geplaatst. Gespod is vooral gebruiksvriendelijk en leuk. Podcasts kunnen eenvoudig gevonden worden via de zoekmachine of via categorieën. Gespod helpt de gebruiker snel de beste podcasts te vinden door populariteit aan te geven en de waardering die anderen toekennen aan de podcast. Daarnaast kan de gebruiker al zijn favoriete podcasts op zijn eigen pagina plaatsen, kijken en beluisteren. Podcastcategorieën variëren van business, educatie en lifestyle, tot ‘lachen en onzin’ en video podcasts. Zo kun je bijvoorbeeld de Chinese taal leren en de laatste informatie krijgen over onderwerpen als gezondheid en reizen. Op gebied van radio zijn er tal van amateur podcasters, de radio DJs van morgen. Maar ook programma’s van bijvoorbeeld Radio538, JuizeFM, KinkFM, Avro, VPRO, Vara, Business Nieuws Radio en de NCRV zijn op Gespod te vinden. In totaal zijn er momenteel bijna 400 podcasts te vinden op Gespod.nl."