How to

Bloggen voor beginners

0

[[image:bloggingforbeginners.jpg::right:1]]Full-time blogger Darren Rowse is een serie gestart waarin hij je leert hoe te bloggen. In de komende weken beschrijft hij in de vorm van een enkele tientallen artikelen de kneepjes van het vak. De onderwerpen die hij behandelt zijn afgeleid van de vragen die hij zelf krijgt van beginnende bloggers.

Darren Rose ziet de serie als een uitnodiging voor alle bloggers (ervaren en onervaren) om hun ervaringen te delen. Hij heeft inmiddels al bijna 20 artikelen online staan, dit is het overzicht tot nu toe.

Introductory Posts

Blog Design

Writing Content

Making Money from Blogs

Other Beginner Topics

Bij het samenstellen van de serie heeft hij geput uit eerdere artikelen van hemzelf en van anderen. De serie loopt nog even door, het actuele overzicht vind je in dit artikel.

Interesssant in dit verband is eveneens het vooral juridisch ingestoken overzicht van EFF: Legal Guide for Bloggers (EFF staat voor Electronic Frontier Foundation en die houdt zich bezig met de rechten van burgers op internet). In de Frankwatching Wiki is verder een heel dossier (2005) te vinden over het onderwerp Spelregels voor bloggende werknemers.

Meer achtergronden: