Nieuw nieuws-initiatief: 247nieuws.nl

0

[[image:247nieuws.jpg::right:1]]– BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Gisteren is de website 247nieuws.nl van start gegaan. Een site waarbij je zonder toeters en bellen én zonder scrollen (bij een schermresolutie van 1024×768 pixels) je in het bezit komt van het laatste nieuws.

247nieuws maakt handig gebruik van de RSS-feeds van Google News. De totale pagina wordt gebruikt om te vertellen wat het laatste nieuws is. Als er nieuwe items zijn, dan worden deze weergegeven met een iets donkere achtergrondkleur. Zo kan je goed zien welk nieuws echt nieuw is.

Groot voordeel is dat je de nieuwspagina naar eigen inzicht en wensen kan aanpassen. Standaard worden de rubrieken Nederland, Buitenland, Sport en Entertainment getoond, maar de gebruiker kan deze zelf nog aanpassen. De andere rubrieken zijn: Buitenland, Economie, Gezondheid, Voorpagina en Wetenschap. De site lijkt simpel, en is het ook: hij biedt alleen nieuws.

[[image:247nieuws.nl.jpg::center:1]]

Door gebruik te maken van Google News worden berichten van meer dan 400 Nederlandstalige nieuwsbronnen over de hele wereld gehaald en automatisch gerangschikt zodat het meest actuele nieuws het eerst wordt weergegeven. De onderwerpen bij Google News worden 4 keer per uur bijgewerkt, dus nieuwe berichten zijn elk kwartier te verwachten. Wat is nou het voordeel t.o.v. Google News? Eigenlijk het in één opslag scannen wat jij als persoon nu de belangrijkste onderdelen in het nieuws vindt. En dit zonder diverse malen te hoeven klikken. Nadeel is echter dat de mogelijkheden die Google News biedt om écht zelf uit te kiezen welk onderwerp of zelfs welk woord je terug wilt zien in het nieuws, hier niet mogelijk zijn.

Tag: [[tt:news 2.0]], [[tt:web 2.0]]