Hotspots? Hot news!

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Hotspots… hot news tegenwoordig! Vandaag lazen we via een persbericht in de BloggersBox dat alle BP Connect service stations worden voorzien van T-Mobile HotSpot. Hiermee hebben klanten langs de meest belangrijke snel- en hoofdwegen in Nederland betaalde toegang tot een zeer snelle draadloze internetverbinding via Wi-Fi. Maar kan dat niet gewoon gratis?

BP heeft in Nederland 29 BP Connect vestigingen die allemaal worden voorzien van T-Mobile HotSpot. T-Mobile heeft ruim 700 Wi-Fi HotSpots in Nederland. Vorige week werd al bekend dat T-Mobile ging samenwerken met KPN en er daardoor voor klanten van T-Mobile en KPN nu 1300 hotspots beschikbaar zijn.

Karin Witteveen, Brand & Communication Manager BP: ‘Een Wi-Fi HotSpot sluit nauw aan bij het service concept dat wij voor ogen hebben met onze BP Connect stations. Consumenten kunnen bij BP natuurlijk ‘even tanken’ maar steeds meer klanten, voornamelijk de zakelijke reizigers, maken een uitgebreidere stop. Bijvoorbeeld om een vers broodje te eten of een telefoongesprek te voeren. Met T-Mobile HotSpot kunnen zij nu ook bij ons terecht om bijvoorbeeld tussen twee afspraken door aan een gespreksverslag te werken en dit direct naar kantoor te mailen.’

Telecombedrijven zoeken naar plekken waar veel (zakelijke) mensen komen om hier vervolgens Hotspot-plekken van te maken. De aanbieder (tankstation, hotel, fastfoodketen, etc) biedt hiermee service, maar zowel aanbieder als Telecombedrijf kunnen hiermee behoorlijk wat geld verdienen.  

Zoals uit de quote van het persbericht blijkt wordt het gebruik van hotspot gekoppeld aan zakelijk gebruik omdat de toestellen en de abonnementen over het algemeen door bedrijven aangegaan zijn. Wil je als consument gebruik maken van de hotspot-plekken kan je ook kiezen voor de goedkopere varianten in de vorm van kras of dagkaarten.

Nog maar weinig bedrijven zien het faciliteren van een hotspot als een concurrentievoordeel in de vorm van een echte gratis service. Klanten die bijvoorbeeld reizen met Het Britse transportbedrijf National Express, die mogen gedurende de reis gratis en voor niets naar hartelust internetten! Als je dan mocht twijfelen of je met het ene vervoersbedrijf zou gaan, of het andere, dan heb je met een lange busreis al snel voordeel te pakken! Zoals bekend ziet Google wel wat in zo’n model, waarbij op basis van advertenties en doorkliks toch geld verdiend kan worden.

Als het aan de de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, ligt dan moeten alle lidstaten in Europa in 2010 kunnen beschikken over snelle internetverbindingen om de economische ontwikkeling te bevorderen. Dit vormt uiteraard een boost voor draadloos internet want de combinatie glasvezel en wireless is een prachtig toekomstscenario voor de uitrol van publieke breedband diensten.

Zelf op hoogte blijven over hotspots? Dat kan hier.