Media Plaza start IPTV-kanaal op IPTV-event

0

[[image:mptv.jpg::right:1]]In het Utrechtse MediaPlaza vond vandaag het seminar IPTV plaats, deel 1 van een drieluik over het veranderende medialandschap. Een dag waarin de aanwezigen werden bijgepraat op het gebied van digitale televisie, interactiviteit, user generated content, video on demand, personalisatie en nieuwe advertentiemogelijkheden. Het evenement werd rechtstreeks uitgezonden via het nieuwe IPTV-kanaal Media Plaza TV dat eveneens vandaag van start ging.

Media Plaza TV is een IPTV kanaal waar de congressen en seminars die door Media Plaza worden georganiseerd live worden uitgezonden. "Waar inspiratie innovatie wordt" is het motto waaronder dat gebeurt. Het is de bedoeling dat via de website https://tv.mediaplaza.nl voortaan de door Media Plaza georganiseerde evenementen live kunnen worden bekeken. Naast live uitzendingen biedt Media Plaza TV ook de mogelijkheid om content op een later tijdstip (opnieuw) te bekijken (on demand).

Media Plaza TV zal in eerste instantie als proef worden gestart waarbij zowel techniek als bezoekersaantallen zullen worden bekeken. De technische realisatie wordt verzorgd door NuGuRu, het bedrijf van voormalig Lingo-presentator Francois Boulangé. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën kan Nuguru  de bediening van de camera’s en regie verzorgen vanaf een centrale locatie in Nederland en hoeft hierbij niet fysiek op de evenementen aanwezig te zijn. Dit biedt de mogelijkheid om heel snel uitzendingen via Media Plaza TV te verzorgen.

Directeur Media Plaza, Wim Van Rooijen, over Media Plaza TV: "De vele seminars en bijeenkomsten die door Media Plaza worden ontwikkeld bieden een zeer grote hoeveelheid aan nieuwe content. Met behulp van Media Plaza TV willen wij deze content beschikbaar maken voor een veel bredere groep dan alleen de bezoekers. IPTV biedt ons de mogelijkheid om dit nu te realiseren."

Vanaf morgen (vrijdag) zijn de videoopname’s van het event IPTV terug te zien op Media Plaza TV. Vincent van Twillert was voor Eventblogs.nl aanwezig en maakte een uitgebreide reportage van het event, zie het Verslag seminar IPTV 6 april op Eventblogs.nl en het artikel IPTV slash internettelevisie op zijn eigen weblog Zesser.

Tags: [[tt:IPTV]], [[tt:media]]