Go-Marco-Go: blog uit passie!

0

[[image:marco12.jpg::right:1]]Dat het WK eraan komt, dat kan niemand ontgaan. In de kranten, op televisie en op de vele sites die over voetbal gaan! In dit geweld van media-aandacht beginnen Annet de Graaf en Daan Kool toch met een blog. Een blog die maar 4 maanden live staat en die gaat over de man van hun leven: Marco. Een blog geboren uit passie voor mensen met een passie voor Marco.

In het persbericht wordt de site als volgt beschreven: ‘In de aanloop van het WK 2006 is er van zo’n site maar één! Go Marco Goooo is een echte vedette, geen loos geschreeuw, maar hartverscheurende teksten, onnavolgbare momenten en diepe inzichten in Marco’s wereld. Want van Marco is er maar één. Meer dan welke man ook is Marco hèt gezicht van het Oranje-team.’

Als ik zelf op de blog kom, dan voel ik gelijk de passie van deze blog in de volgende woorden:

  • Marco kijken
  • Marco beleven
  • Marco liefhebben
  • Marco zijn!
  • Vandaag neemt Go Marco Go de aftrap!

[[image:gomarco.jpg::center:1]]

Een verder kijkje laat zien dat de blog is voorzien van de volgende Marco-items:

  • Marcozine: een themablog. Diverse professionele bloggers belichten vanuit verschillende gebieden het WK op provocerende, vakbekwame en humoristische wijze.
  • Marcoroni: een culinaire rubriek, want bij het oranjegevoel horen natuurlijk gemakkelijke, maar ook heerlijke recepten.
  • Marcokroeg: een interactieve entertainment site. Als we boven het gelach uitkomen geniet u mee van beschouwingen op de onvermijdelijke WK hysterie. Spijkerbroek en krijtpak krijgen een open podium.
  • Marcoshop: Voor ieders juiste oranje gevoel zullen hier exclusieve oranje-artikelen verkocht worden.
  • Marconomy: met goMarcoGooo valt ook zaken te doen.

Er zijn door de dames achter het project (Annet de Graaf en Daan Kool) ook doelstellingen geformuleerd, waarvan ik vind dat deze best ambitieus zijn: ‘grootste online WK magazine, een corporate themablog, waarbij entertainment, interactie en nieuwsvoorziening hand in hand gaan’. De tijd zal leren of dit gaat lukken.

Een klein onderzoekje naar andere weblogs die zich met het WK-voetbal bezig houden levert blogs op als Oranjevirus, WK Duitsland 2006, Het hol van de leeuw en Oranje 2006.

Ik moet zeggen dat, ondanks het feit dat Go-Marco-Go nog maar weinig content heeft en de artikelen soms moeilijk te vinden zijn (bijvoorbeeld in Marcozine, dat moet handiger kunnen), mij de formule wel aanspreekt! De weblog combineert voetbal met andere leuke onderwerpen. Meiden succes!!!