Dzone Magazine lanceert Motion Design Awards

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Dzone, magazine voor graphic designers organiseert dit jaar voor het eerst de Motion Design Awards. De Award is te winnen op basis van een inzending op het gebied van bewegend beeld met als thema ‘revolutie’. Inzenders moeten een video van 30 seconden opleveren, waarbij men volledig vrij is in de gebruikte technieken: van 3D tot aan andere animatietechnieken en video-effecten.

Doel van de wedstrijd is het stimuleren van creativiteit op het gebied van bewegend beeld en het genereren van aandacht voor deze branche. Maar al te vaak gaan grote opdrachten op dit gebied naar het buitenland en met dit initiatief hoopt Dzone er een bijdrage aan te kunnen leveren om dit tij te keren.

De gedachte achter het thema ‘revolutie’ is de technische vooruitgang op grafisch gebied, waarbij bijvoorbeeld te denken is aan mogelijkheden met 3D, web en Flash video en aan het feit dat content in toenemende mate via verschillende mediamiddelen verspreid wordt. Het belangrijkste daarbij is dat de inzending er visueel aantrekkelijk, snel en eigentijds uitziet. Per deelnemer mag er maar één inzending zijn, die uiterlijk 1 juni 2006 binnen moet zijn.

[[image:mda.jpg::center:1]]

Een vakjury beoordeelt het werk op 50% visuele kwaliteit, 25% concept en 25% creativiteit. De nominaties die daaruit volgen worden uitgezonden op het Adobe Live evenement (20 en 21 juni) en afgebeeld en besproken in Dzone magazine.

Vanaf 20 juni zijn de inzendingen op deze site te bekijken. Ook kunnen bezoekers dan op de nominaties stemmen. Na sluiting van de publieke stemmingsronde worden de drie winnaars bekendgemaakt en de Awards uitgereikt. Tijdens de uitreiking, die plaatsvindt bij Living Tomorrow in Amsterdam, wordt ook het juryrapport openbaar gemaakt. De drie winnende inzendingen worden uitgezonden op MTV.