Blogads: nieuw reclamenetwerk voor weblogs

0

[[image:blogads2.jpg::right:1]]Via Adformatie werd eerder vandaag bekend dat Jeroen Bertrams (o.m. oprichter van Hyped.nl) en Marco Derksen (o.m. oprichter Marketingfacts.nl) Blogads.nl hebben gelanceerd. Het bedrijf wil de intermediair worden tussen weblogs en adverteerders. Op dit moment is de organisatie bezig om het reclamenetwerk met weblogs op te bouwen.

Adverteerders die de groeiende groep lezers van weblogs willen bereiken, kunnen via Blogads.nl zowel CPM campagnes plaatsen, als maatwerkcampagnes ontwikkelen, waarbij nieuwe vormen van adverteren worden ingezet die passen bij weblogs. Blogads.nl bedenkt de campagne, selecteert weblogs en zorgt voor de uitvoering.

Weblogs kunnen zich nu al inschrijven op op de website Blogads.nl, vanaf volgende week kunnen ook adverteerders zich aanmelden en worden de activiteiten stap voor stap uitgebouwd. Marco Derksen: “Al in december 2004 registreerde ik de domeinnaam blogads.nl. ‘Je weet maar nooit,’ riep ik destijds. Ik heb ruim 1,5 jaar tevergeefs gewacht op een Nederlandse partij die zich zou gaan richten op adverteren op en via weblogs waarbij wordt uitgegaan van de kracht van weblogs. Of men ziet geen brood in adverteren op weblogs of men begrijpt het medium onvoldoende. Ik denk dat laatste en ben daarom begin dit jaar aan de slag gegaan met het opzetten van blogads.nl waarbij ik de naam en deels het concept van het Amerikaanse Blogads.com heb overgenomen.” Alhoewel er geen zakelijk belang is, is er wel overleg geweest met Miklos Gaspar en Henry Copeland van Blogads.com.

[[image:blogads.jpg::center:1]]

Naast het reclamenetwerk van VNU Business Publications, waarvan ook enkele blogs deel uitmaken, is er nu dus een zelfstandig netwerk dat helemaal gespecialiseerd is in adverteren op weblogs. Ik denk dat dit een belangrijke impuls kan geven aan het verder volwassen worden van weblogs. Marco Derksen nog een keer:  “Ik heb geen idee of het een succes wordt, maar aan het enthousiasme en het geloof in weblogs aan onze kant zal het niet liggen!”.

Ik denk dat Marco en Jeroen zich geen zorgen hoeven te maken. Hier zit de markt op te wachten. Ik voorspel Blogads een toekomst met een gouden randje. Frankwatching gaat het initiatief met veel interesse volgen!