Online belonen voor doorverwijzen

0

[[image:6.12logo2.jpg::right:1]]6.12 Businessboost heeft een gemakkelijke manier gevonden om voor kleine ondernemingen snel hun klantenkring te vergroten. In enkele minuten bouwt 6.12 Businessboost een gepersonaliseerde webpagina voor een bedrijf. Op deze website kunnen bestaande klanten gemakkelijk doorverwijzingen plaatsen om nieuwe klanten aan te dragen. Vervolgens kunnen succesvolle doorverwijzingen door het bedrijf worden beloond.

6.12 Businessboost is een initiatief van het Amsterdamse bedrijf 6.12 Outsourcing. Het product borduurt voort op een oud en eenvoudig concept: de grootste bron van nieuwe klanten voor elke onderneming zijn bestaande klanten. Het aansporen van bestaande eigen klanten om mogelijk nieuwe klanten aan te dragen, is een kansrijke manier om nieuwe gekwalificeerde klanten binnen te halen. 6.12 Businessboost maakt gebruik van dit oude concept en biedt naar eigen zeggen een snel, gemakkelijk en veilig online doorverwijzingsysteem. 

[[image:6.12logo.jpg::center:1]]

Het verwijzingssysteem bestaat uit de volgende 5 stappen:

 1. een bedrijf registrereert zich en bepaalt de beloning voor nieuwe klanten
 2. het bedrijf meldt aan bestaande klanten en contacten dat zij een beloning kunnen krijgen voor een succesvolle verwijzing
 3. bestaande klanten en contacten kunnen op een bedrijfspagina informatie over nieuwe of mogelijke klanten achterlaten
 4. het bedrijf ontvangt een e-mail met deze nieuwe verwijzingen erin
 5. het bedrijf verstuurt een beloning bij een succesvolle verwijzing

De beloning kan een contante geldbeloning, een giftkaart, cadeaubon of een speciale aanbieding zijn. Het bedrijf selecteert dus zelf wie er voor de beloning in aanmerking komt en onder welke criteria deze beloning wordt uitgekeerd. 

Het grote voordeel voor bedrijven is dat zij snel en relatief eenvoudig nieuwe klanten krijgen via mensen die al te vertrouwen zijn. Dit is gemakkelijker dan het volgen van leads in een overvolle markt.

Een interessant initiatief! Kent iemand in binnen- of buitenland vergelijkbare concepten?