Event: ‘De toekomst van Outsourcing’

0

[[image:outsourcing.jpg::right:1]]Eind september organiseren het Platform Outsourcing Nederland en Media Plaza het seminar 'De toekomst van Outsourcing'. Het seminar wordt geleid door prof. dr. Daan Rijsenbrij, voorzitter van het Platform Outsourcing Nederland en bekend Thought leader op het gebied van Outsourcing. De keynotes worden verzorgd door internationale sprekers.

Een belangrijke keynote speaker zal Girish Ramchandran zijn. Hij is de CEO Europe van Tata Consultancy Services (zie ook Wikipedia), de grondlegger van het offshore ontwikkelen van software en systemen en met ruim 50.000 werknemers één van de grootste Indiase providers. Volgens het Magic Quadrant for Offshore Applications Services van Gartner is Tata wereldwijd de echte leider op het vlak van offshoring, zowel in visie als in executiekracht. Ramchandran zal vertellen over wat een provider verwacht te kunnen aanbieden in de nabije toekomst. Tevens zal hij de bezoeker een kijkje gunnen achter de schermen van de turbulente ontwikkelingen in India.

[[image:kwadrant.jpg::center:0]]

Tweede keynote is David Thorpe (CEO van het bekende Morgan Chambers) zal zijn gedachten met het publiek delen over de toekomstige rol van adviesbureaus. Op de site kun je een aantal whitepapers (eerst registreren) over Outsourcing vinden. Van een eerder event is een webinar opname en een presentatie (pdf) beschikbaar.

Sean Pepper is de volgende keynote in dit rijtje. Hij is Executive Director en Global Head of Commercial Vendor Management van ABN AMRO en zal het wensenlijstje bespreken van één van de grootste uitbesteders in Nederland. Begin vorig jaar waren er al meer dan 250 Nederlandse ondernemingen die softwareactiviteiten offshore hadden laten uitvoeren, waaronder – behalve ABN Amro – ook Shell, Philips, Exact, Baan, ING Groep en Rabobank. Inmiddels is dit aantal verder toegenomen.

De laatste keynote speaker is Peter Vermeij, hij is Plaatsvervangend Secretaris Generaal van Ministerie van Economische Zaken. Hij zal ingaan op de kritische visie van de overheid op het macro-economische belang van outsourcing.

In parallelsessies zullen enkele Nederlandse bedrijven, zoals LogicaCMG, Cybertrust, Crimsonwing, Balanced management en Xebia, services en producten bespreken. Ik neem aan dat met name in deze parallelsessies de middelen waarmee er tussen eigen bedrijf en het partnerbedrijf gecommuniceerd wordt een belangrijk onderwerp van gesprek zullen zijn. Deze vorm van pionierschap in het over grenzen heen samenwerken verlegt namelijk ook heel snel de grenzen als het gaat om de toepassing van middelen als e-mail, enterprise instant messaging, videoconferencing etc. De organisatie van de communicatie bij dit soort samenwerkingen zou een boeiend afstudeeeronderwerp kunnen zijn (wie?). Eerder wist LogicaCMG mij rond dit thema al heel sterk te boeien.

Het seminar 'De toekomst van outsourcing' vindt plaats op dinsdag 26 september van 9.30 tot 17.30 uur in Media Plaza in Utrecht. Meer informatie en het programma vind je op de seminar pagina. Als je bij registratie de code outsourcing invult (bij het veld Coupon code op het online inschrijfformulier), dan ontvang je 25% korting op de inschrijfkosten.