3 – E-mailmarketing Conferentie (3): The DMA

0

[[image:logoemm.jpg::right:1]]Na een korte koffiepauze is de vloer voor RIchard Gibson, commercial director van RSA Direct en daarnaast bij de Britse Direct Marketing Association lid van de e-mail marketing council. Hij belicht de situatie in de UK, voorloper op het gebied van e-mailmarketing en dat biedt dus een benchmark met veel statistisch materiaal.

[[image:d1.jpg::center:1]]

Eerst geeft hij ons een beeld van de clickthrough rates.

[[image:d2.jpg::center:1]]

Vervolgens komen de gemiddelde volumes voorbij die door de email service providers (ESP) per maand verstuurd worden. In december is er een grote piek door de retailers (zoals Tesco) die dan grote volumes versturen.

[[image:d3.jpg::center:1]]

Een interessant gegeven is wat het geschatte verlies is van niet bezorgde e-mailings.

[[image:d4.jpg::center:1]]

De grootste bedreigingen voor de acceptatie van e-mailmarketing als kanaal zijn eveneens in kaart gebracht. Na spam is dat vooral het  op directieniveau geaccepteerd zijn van e-mail in een organisatie.

[[image:d5.jpg::center:1]]

In een volgende slight wordt de verdeling over de verschillende media van het totale direct marketing budget gepresenteerd.

[[image:d10.jpg::center:1]]

Is digital marketing nou wel of geen direct marketing. Wonderbaarlijk genoeg vinden de grootste groep het geen direct marketing.

[[image:d6.jpg::center:1]]

De verwachtingen zijn dat e-mailmarketing spectaculair verder zal groeien.

[[image:d7.jpg::center:1]]

Opvallend, tot slot, is ook dat 35% van de e-mail service providers denkt dat hun klanten niet bereid zijn om te betalen voor de zekerheid van bezorging, maar dat 20% juist denkt dat klanten minstens 5 pond per 1000 e-mails hierover zullen hebben.

[[image:d8.jpg::center:1]]