5 – E-mailmarketing Conferentie: TPG Post

0

[[image:logoemm.jpg::right:1]]Productmanagers Harold van der Hoeven en Hadewych Corstens TPG Post presenteren in een van de middagsessies hun prijswinnende Emma-case over online verhuiskaarten. Via e-mailmarketing is een aanzienlijke verhoging van het aantal online bestelde kaartjes bereikt.

De presentatie van TPG Post begint met een kort filmpje over het verhuismoment.

De case die vervolgens wordt gepresenteerd is het verhaal van de VerhuisWishou. De WIshou is een kaartenservice waarbij je online een kaart maakt die daarna gewoon door de postbode op de mat wordt bezorgd. In de Emma-case is de Wishou gekoppeld aan het verhuismoment. Doelstelling daarbij was de verhoging van de verkoop van het aantal WIshou's.

[[image:harold_copy1.jpg::center:1]]

Productmanager Harold van der Hoeven

Er zijn in Nederland per jaar 600.000 mensen die verhuizen. 75% van die Van het aantal verhuizingen wordt online dat aan TPG Post wordt doorgegeven, wordt 75% online afgehandeld.

[[image:vhs4.jpg::center:1]]

Bij het doorgeven van hun verhuizing kunnen mensen aangeven dat ze op een later moment herinnerd willen worden aan de mogelijkheid om verhuiskaarten te sturen. Een andere antwoordoptie die er is, is dat mensen aan kunnen geven dat ze geen verhuiskaart willen sturen.

[[image:vhs3.jpg::center:1]]

Die laatste groep krijgt een ‘succes!’-mailing bij de verhuizing en deze mailing wordt door 49% geopend. In deze e-mail wordt aangeboden om eventueel toch een verhuiskaart te sturen, 1,1 % daarvan doet dat uiteindelijk toch.

Van de eerste groep, die aangegeven had dat ze de intentie hadden om zo'n verhuiskaartje te sturen, opent 62% de e-mail en 10% van de ontvangers bestelt ook echt verhuiskaarten.

[[image:vhs2.jpg::center:1]]

Wat goed ging in de case is dat de respons erg hoog was en dat er additionele conversie ontstaan is. De timing van de 'succes!'-mailing kon beter evenals de opvolging. Met dat laatste wordt bedoeld dat mensen die een online kaartje bij hun verhuizing hebben gestuurd later niet opnieuw benaderd zijn. Dat laatste gaat alsnog gebeuren.

[[image:hadewych.jpg::center:1]]

Online marketeer Hadewych Corstens

Het e-mailprogramma is met een relatief klein budget tot stand gebracht en heeft erg bijgedragen aan het vergroten van het interne draagvlak voor e-mailmarketing binnen het bedrijf.