Theater: Me, MySpace & iPod

0

[[image:boomchicago.jpg::right:1]]Vanavond heb ik volop genoten van Me, MySpace & iPod, de nieuwste voorstelling van de Amerikaanse komiekengroep Boom Chicago. Een show waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, de nieuwe (social) media centraal stonden. Volop genieten van veel interactie en improvisatie, gebracht door vijf Amerikaanse stand-up comedians in de mooie ambiance van het Amsterdamse Leidseplein Theater.

[[image:memyselfipod.jpg::right:1]]Boom Chicago is een gezelschap dat improvisatietheater maakt. Dat wil zeggen dat er tijdens de show veel geïmproviseerd wordt op basis van thema's en trefwoorden die het publiek in de zaal roept. Indrukwekkend wat de spelers op basis van een spontaan geroepen woord of een bij toeval ontstane gedachte allemaal aan performance te bieden hebben. Dit zogenaamde improvtheater wordt afgewisseld enkele vaste bouwstenen van de show, zowel live sketches als video's.

Het was erg genieten van de show waarin ook het aanwezige publiek af en toe erg centraal kwam te staan. Bijvoorbeeld Vincent uit Amsterdam, wiens leven op basis van zijn Hyves-profiel eerst ontleed werd, waarna vervolgens een geïmproviseerde act werd opgevoerd over zijn vrienden uit Hyves. Of Ger (& partner Els) uit Loenen aan de Vecht met wie wordt gedemonstreerd hoe gemakkelijk het is om identity fraud (inclusief creditcard gegevens) te plegen. Gewaagd, maar ook geslaagd: de videoblog van Anne Frank ("Lonely girl 1944").

Erg veel dank aan Renée voor dit zeer ontspannen en onderhoudende avondje uit! Ook geboeid geraakt? De show draait nog, kijk op de site voor meer informatie. Of nog leuker: laat deze theater groep op een corporate event optreden of een workshop verzorgen!