BloggersBox: editie dinsdag

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching's e-mailbox — In de BloggersBox – terug van weggeweest – vandaag nieuws over de lancering van Windows Live Mail, een nieuwe prijs voor de moedigste hoofdredacteur, de nominaties voor de Cinekid Nieuwe Media Award, de Nederlandse versie van het boek The Long Tail, auteur Chris Anderson die exclusief op Marketing3 te gast is, de nieuwe site Verkiezingsbijlage.nl, de nieuwe Heineken kloon-campagne en MKB-ers die geld besparen met BudgetBoekers.nl.

Nieuwe versie Windows Live Mail beta is live 

[[image:wlm.jpg::right:1]]De M8-release van Windows Live Mail beta is live. Dat betekent dat iedereen die in Nederland in het beta programma zit, deze versie nu gebruikt. Dit is ook de versie waarmee Microsoft straks live gaat in Nederland en die een stuk sneller is dan de Windows Live Mail versie die tot nu toe gebruikt werd. Het is nog niet helemaal zeker wanneer Windows Live Mail beta definitief live gaat, maar het gerucht gaat dat dit rond 11 november zal zijn. Hoe je je nu al kunt aanmelden lees je in het artikel Update Windows Live.

Nieuwe prijs: Moedigste hoofdredacteur

[[image:deredactie.jpg::right:0]]Bureau [De Redactie] reikt op 3 november voor het eerst de prijs voor de moedigste hoofdredacteur uit. Of het uit gaat groeien tot een interessant event zal nog blijken. Jeroen Mirck heeft er eerder op Adfoblog zijn kijk op gegeven.

Nominaties Cinekid Nieuwe Media Award bekend

[[image:cinekid.jpg::right:1]]De nominaties van de Cinekid Nieuwe Media Award; juryprijs zijn bekend. Uit elf spellen heeft de vakjury 3 nominaties gekozen. Zaterdag 28 oktober wordt op de prijsuitreiking van Cinekid in het Hilton in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt. Dit jaar voor het eerst ontvangt de winnaar van de Cinekid Nieuwe Media Award; juryprijs een geldbedrag van € 7.500, -. De genomineerden zijn Rembrandt webspellen (IJsfontein Interactive Media, Het Rijksmuseum), De Orde van GIS (Anno/Vandejong/Ranj/De Nieuwe Collectie) en Nintendogs (Nintendo Benelux).

[[image:tlt.jpg::right:1]]Nederlandse versie boek The Long Tail

Nieuw Amsterdam uitgevers meldt dat zeer binnenkort de Nederlandse uitgave van The Long Tail, het boek van Chris Anderson, gaat verschijnen. Informatie over de Nederlandse vertaling staat op de site van de uitgever, vanaf volgende week is het boek ook op deze site online te bestellen.

Een recensie van (de Engelstalige versie van) het boek vind je in het artikel Van massa- naar niche marketing: de lange staart.

Chris Anderson met The Long Tail op Marketing3

[[image:marketing3_copy1.jpg::right:1]]Chris Anderson zelf presenteert The Long Tail tijdens een exclusief optreden op 29 november op het Marketing3 congres in MediaPlaza. Marketing3, het interactieve marketing event, vindt plaats van 29 november tot en met 1 december en heeft dit jaar als thema ‘Always On’. In het veranderende medialandschap, van offline naar online, is de consument steeds meer in controle. Consumenten bepalen wanneer, waar en hoe zij producten en diensten aanschaffen. Hier ligt de grote uitdaging voor de marketeer: hoe bereik je op een effectieve en kostenefficiënte manier de consument die ‘Always On’ is.

Verkiezingsbijlage.nl: Goed geïnformeerd stemmen

[[image:verkiezingsbijlage_copy1.jpg::right:0]]Met minder dan een maand te gaan voor de landelijke Tweede-Kamerverkiezingen, start ilse media Verkiezingsbijlage.nl. De nieuwe site wordt ondersteund door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), Universiteit van Amsterdam en PDC. Burgers kunnen op de site uitgebreide partijprogramma’s vinden maar ook samenvattingen van de belangrijkste punten per deelnemende partij. Natuurlijk is er ook ruimte voor de bekende Stemwijzer. Daarnaast vindt de bezoeker de nodige achtergrondinformatie over de Nederlandse kieswet. Naast informatie over belangrijke verkiezingsthema’s kunnen bezoekers zien wie er volgens de ingevoerde gegevens van de internetters gaat winnen.

Heineken: Bier 'klonen' met een webcam

[[image:heineken_copy2.jpg::right:1]]Heineken heeft een nieuwe tv-commercial én een nieuwe invulling van de Heineken website gelanceerd. In de commercial slaagt een Nederlandse wetenschapper erin om Heineken bier te klonen. Op de website is een langere versie te zien waarin het klonen nóg een stapje verder gaat en bezoekers met behulp van een webcam zelf ‘bier’ of een aantrekkelijke vrouw kunnen klonen. Met geavanceerde technologie maakt Heineken het mogelijk om Heineken bier via de webcam bij mensen thuis te herkennen. Als derde onderdeel kan iedereen met een website of weblog zelf een unieke banner ‘kloonvrouw’ aanmaken en die op zijn/haar site plaatsen. Iedereen die zo’n persoonlijke banner-kloon plaatst, maakt kans op een kloonshirt van Heineken. De banner-kloon kondigt zelf aan of je een t-shirt gewonnen hebt. 

BudgetBoekers.nl: MKB-boekhouding goedkoop via buitenland

[[image:budgeetboekers.jpg::right:1]]Met BudgetBoekers.nl kunnen MKB- bedrijven tegen zeer lage (vaste) tarieven arbeidsintensief werk, zoals de verwerking van inkoopfacturen, verkoopfacturen en bankafschriften, in het buitenland uit laten voeren. De boekingsdocumenten worden verwerkt in het boekhoudcentrum in Zuid-Afrika. Door extra controles van boekhouders in Nederland kan de kwaliteit van de verwerking worden gegarandeerd. Het huidige accountantskantoor blijft de financieel adviseur en voert de jaarwerkzaamheden uit. Door verwerking van arbeidsintensieve boekhoudwerkzaamheden in het buitenland kan BudgetBoekers 50% goedkoper zijn dan het gemiddelde boekhoudkantoor in Nederland. en bijkomend voordeel is dat de gescande boekingsdocumenten tot een online doorzoekbaar archief leiden. Hierdoor hoeft de MKB-ondernemer zijn originele boekingsdocumenten niet meer te bewaren.