BloggersBox: editie woensdag

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching's e-mailbox — In de BloggersBox vandaag twee berichten. Allereerst het nieuws over de start van MBA crossmedia, een nieuwe crossmedia opleiding op wetenschappelijk niveau. Verder de aankondiging door Media Plaza van het seminar 'Web 2.0 voor ICT bedrijven'.

Crossmedia experts in spé gezocht

[[image:mba.jpg::right:1]]Lemniscaat School of Management, onderdeel van Conclusion, start samen met De Media Academie, volgens de initiatiefnemers "de allereerste en vooralsnog enige MBA Crossmedia van Nederland". De inschrijving is geopend, de eerste aanmeldingen zijn binnen en het aantal plaatsen beperkt. Als voorproefje organiseert men van 21 tot 24 november een tweetal MBA Crossmedia experiences gebaseerd op programmaonderdelen uit de MBA en met de betrokken hoogleraren en bedrijven (open inschrijving).

De MBA crossmedia is een volwaardige crossmedia opleiding op wetenschappenlijk niveau en er wordt gedoceerd vanuit de driehoek wetenschap, mediaketen en adviseurs. De opleiding biedt een individueel ontwikkeltraject gericht op leiderschap en managementvaardigheden en leidt op tot een internationaal erkend MBA diploma. Er wordt samengewerkt met partners, de kern hiervan wordt gevormd door de Founders, een select gezelschap van zes tot acht bedrijven uit de mediaketen. PCM Uitgevers, Tele2/ Versatel, ANWB Media en de Telegraaf Media Groep zijn inmiddels founder. Deze maand verwacht men de namen bekend te kunnen maken van de andere founders. Op de site vind je meer informatie over onder meer het programma en de partners.

Web 2.0 voor ICT bedrijven

[[image:mediaplaza.jpg::right:1]]In het seminar ‘Web 2.0 voor ICT bedrijven’, dat plaatsvindt op maandag 4 december 2006, wordt ingegaan op de ontwikkelingen van Web 2.0 met als centrale vraag: Wat moet een ICT bedrijf met Web 2.0? In het seminar komen o.a. zaken als AJAX, Adobe Flex, Utility based computing, Software as a service en RSS aan bod.  Het seminar is dus in het bijzonder gericht op ICT-bedrijven en onderwerpen die in het seminar voorbij komen zijn onder meer:

  • Wat is Web 2.0 en welke ontwikkelingen in technologische zin brengt Web 2.0 met zich mee?
  • Hoe werken deze technologieën en wat zijn de (on)mogelijkheden?
  • Welke ontwikkelingen zijn er de komende jaren te verwachten?
  • Wat is de invloed van Web 2.0 op mijn business model?
  • Waar liggen de kansen? Waar liggen de bedreigingen?
  • Wie kan mij hierbij helpen?

Meer informatie is te vinden op de speciale seminarpagina op de site van Media Plaza.