Content

PZzapper heeft nieuw internet TV portal

0

[[image:sint.jpg::right:1]]In alle stilte heeft Sinterklaas – vlak voordat hij weer naar Spanje vertrok – nog een mooi cadeau achtergelaten. PCzapper heeft op www.pczapper.tv de beta versie van een video portal webpagina live gezet. Het bijzondere van deze portal: alle links worden realtime binnengehaald, dus bij ieder bezoek aan de pagina krijgt een bezoeker de meest actuele video- en tv-links aangeboden.

Met www.pczapper.tv kun je direct en snel toegang krijgen tot meer dan 100.000 video's. De pagina wordt automatisch samengesteld en wordt opgebouwd door gebruik te maken van weer andere videoportals.

[[image:tv-portal.jpg::center:1]]

Het aanbod op PCzapper.tv varieert van gemiste uitzendingen van de commerciële en publieke omroep tot de beste video's van Google Video en YouTube, live sportkanalen, alles over nieuws, humor tv, user generated content etc. Dit aanbod is zo goed gestructureerd dat je met 1 druk op de knop lekker alles makkelijk voor je hebt. Een nadeel vind ik nog dat het lijkt alsof er een soort startpagina-variant is gemaakt. Maar in werkelijkheid wordt deze portalpagina dus iedere keer opnieuw dynamisch en automatisch op basis van het laatste aanbod samengesteld.

[[image:detailpcz.jpg::right:1]]PCzapper heeft – zoals hier eerder te lezen was ook een download client die je PC in een internet TV omtovert. Deze service heeft inmiddels meer dan 100.000 gebruikers. Het voordeel van de nieuwe portalpagina is zonder twijfel dat deze een stuk toegangelijk zal zijn voor de gemiddeld internetgebruiker. In Nederland hebben we het dan over miljoenen mensen die regelmatig op hun PC internet TV kijken. De bezoekers van de portal kunnen ook gemakkelijk in de database zoeken naar hun ideale filmpje.

Toen ik ervan hoorde was ik natuurlijk ook benieuwd naar het businessmodel erachter. Ik begreep van Vincent Everts, CEO van PCzapper.tv, dat de publieke site gratis blijft, maar dat er aangepaste versies voor bedrijven komen. Dat betekent dat bedrijven een aangepast eigen videoportal kunnen laten inrichten waarop – naast eigen bedrijfsvideo's – ook ander videomateriaal (denk dan aan bijvoorbeeld RTL-Z e.d.) gepresenteerd wordt. Ik geloof dat ik zelf zou overwegen om op de publieke portalpagina ook advertenties te gaan plaatsen (idee? ).

Zoals steeds meer gebruikelijk is het concept nog in beta en is het nu ook de kunst om gebruikers zoveel mogelijk verbeterpunten te laten aandragen. Als ik Vincent zo beluister is men daar volop mee bezig, dus ik denk dat we hier sprake zal zijn van een behoorlijk succesnummer. Eens kijken hoe PCzapper de komende tijd de (Nederlandse) wereld gaat veroveren. Overigens is de timing natuurlijk perfect, zo met de kerstvakantie (veel vrije tijd) in het vooruitzicht.