BloggersBox: Zorgoplossingen via tv in huiskamer

0

bloggersbox.jpgPersonen-alarmering en beeldbellen via de televisie. Het klinkt wat onwerkelijk, maar dit jaar gaan 250 zorgbehoevenden daadwerkelijk van deze diensten gebruik maken in hun eigen huis, vanuit hun eigen stoel, met de vertrouwde afstandsbediening voor de tv.

Deze test is een eerste stap om interactieve televisie als nieuw communicatiemiddel in de thuiszorg in te zetten. Een stap die het resultaat is van de samenwerking tussen Isolectra en MediaMall, Comfort & Care dienstverlening en hét platform voor interactieve televisie.

Met deze oplossing kunnen zorgbehoevenden langer zelfstandig thuis wonen. Hiermee wordt ingespeeld op de krimpende budgetten in de zorgmarkt en de snel vergrijzende bevolking.

televisie.jpgTijdens de test zal gekeken worden hoe de dienstverlening optimaal op de doelgroep kan worden afgestemd, zodat het zorg- en comfortaanbod via de televisie in de nabije toekomst voor een brede doelgroep beschikbaar zal zijn. De test gaat in totaal 7 maanden duren. Het zorgplatform zal, naar verwachting, in de tweede helft van 2007 op de markt gebracht worden en mag het op de belangstelling rekenen van thuiszorginstellingen, verzekeraars en woningcorporaties.

Update 18.05 uur: Eerder, in september 2006, kondigde ook Theo Meuwese van de Sensire Groep een soortgelijk initiatief aan.