Binnenkort: Cross Media Café over radio

0

EventHet duurt nog even maar dat lijkt het wachten waard. Op 13 maart a.s. vindt iMMovators eerste Cross Media Café van 2007 plaats. Onderwerp van gesprek: radio. Dagvoorzitter Monique van Dusseldorp staat weer garant voor een vakkundige programmering en pioniers als Erik de Zwart (Mobilaria) en Remco Bos (Radio Digitaal) zullen acte de presence geven.

Het voorlopige programma laat de volgende sprekers zien:

  • Erik de Zwart (mede-oprichter Mobilaria)
    Erik de ZwartDe Zwart is een radio pionier bekend van Veronica en TMF, medeoprichter van Radio538 (nu Talpa) en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40. De Zwart is ook nu nog bezig met de ontwikkeling van nieuwe radiovormen. Mobilaria biedt mobiele internet radio streaming via GPRS en aanvullende services voor omroepen. De Zwart komt deze nieuwe dienst voorstellen.
  • Remco Bos (Commercieel Manager Interactive bij Radio Digitaal)
    Radio DigitaalWat is de businesscase achter online radio? Radio Digitaal is het internetradio platform van de Talpa Radio groep en daarmee het vierde radiostation naast Radio 538, Radio 10 Gold en Juize FM. Het station is gelanceerd in april 2006 en heeft inmiddels 8 vaste online radio stations en een wisselend themakanaal – momenteel is dat Apresskiradio.nl. Daarnaast maakt Radio Digitaal ook radiostations voor adverteerders. Bos vertelt over de ervaringen en resultaten tot op heden.
  • Lucas Vroemen (Manager Techniek bij L1 Radio-TV)
    L1
    L1 is een tijd geleden begonnen met het gebruik van de PDA of Smartphone bij de nieuwsgaring. Samen met Technica Del Arte is inmiddels de software Luci ontwikkeld. Luci blijkt in een behoefte te voorzien: BBC Regional gaat 1600 verslaggevers in het hele land uitrusten met dit product. Vroemen gaat verder in op de mogelijkheden die dit produkt biedt.
  • Karel Raven (Solutions Radio)
    SolutionsRadio
    Solutions Radio heeft een eigen webradio ontwikkeld waarmee gebruikers zonder PC en enige computerkennis eenvoudig toegang krijgen tot uitzendingen op internet. Het apparaat wordt onder andere gebruikt voor de Kerkradio, maar nieuwe aanbieders staan nu klaar om te beginnen.
  • Wim van Dijk (Streamit)
    StreamitStreamit’s internetradio is geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor alle professionele toepassingen waarbij muziek aan zakelijke afnemers zoals winkelcentra, bedrijven of fitnesscentra wordt toegeleverd.
  • Aad van Nieuwkerk (Eindredacteur bij VPR0 Radio)
    ConcertzenderDe Concertzender heeft een nieuwe cross mediale toekomst. Web 2.0 meets radio! Van Nieuwkerk vertelt over de ervaringen tot nu toe.
  • Jonge honden (Pitch sessie)
    DJTRXFried Broekhof (DJTRX) over een wedstrijd voor DJ’s die een eigen radio station samenstellen, Jorij Abraham (Vzine) over een nieuwe dienst om gesproken tijdschriften over de telefoon af te luisteren en Marcel Vlietstra (ActiveReaction) over een online middel om de populariteit van radio stations en playlists te meten.

Over dat laatste, die pitch sessie, nog dit. Het Cross Media Café biedt jonge bedrijven met producten en diensten de mogelijkheid om zichzelf kort voor te stellen. Misschien is er interesse bij een van de Muziek 2.0 services?

Bron: iMMovator

Update 29 januari 2007: Enkele sprekers toegevoegd.