CLOU: Virtuele kruiwagens zorgen voor je carrière

0

CLOUKort geleden werd ik door Rob van Bodegom geïnterviewd voor een artikel in het blad CLOU, het vakblad voor marketing, informatie en research. Een citaat uit de aankondiging in het blad zelf: “Vergeet de cursus ‘Hoe schrijf ik de ultieme sollicitatiebrief’, maar geef jezelf een extra leven op internet. Sociale netwerken zijn het helemaal dit jaar, en heb je een goed profiel opgebouwd, dan helpen de kruiwagens je verder, of kloppen de banenwervers spontaan bij je aan.”

CLOU

CLOU is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét vakblad voor de marketing-intelligence business. Vanuit een breed marketing perspectief wordt via een aantal themanummers marketing intelligence aangesneden. In het afgelopen nummer (dat eind februari verscheen) was het thema “Een nieuw arbeidzaam leven – van talent tot flexwerk”.

In het artikel “De carrière begint tegenwoordig online – Virtuele contacten met kruiwagens” komen ook Gerben Wijnja (countrymanager Stepstone), Leon Willemsens (bestuurslid strategisch recruitment van de NVP – de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling – en directeur van TalentFiber, bureau voor innovatieve recruitmentmethoden) en Douwe Wijbenga (directeur recruitment bij FunktieMediair, bureau voor HR-dienstverlening) aan het woord.

Wat mij betreft is het een lezenswaardig artikel geworden en ik heb er al verschillende reacties op gehad. Reden genoeg om het artikel via hier ook even aan te bieden. Als je doorklikt op de beide afbeeldingen, dan krijg je het artikel op een leesbaar formaat te zien.

CLOUCLOU

CLOU is sowieso een leuk blad, ik heb meteen een (gratis!) abonnement genomen. Ook interessant: oude jaargangen in pdf-formaat.