Binnenkort: Web 2.0 voor marketeers

0

Web 2.0 voor marketeersWeb 2.0 heeft internet op zijn kop gezet. Media worden social media waar mensen elkaar op andere manieren dan voorheen ontmoeten. Nieuwe kansen en uitdagingen dus voor marketeers. Bedrijven krijgen te maken met nieuwe kanalen en zijn bezig hun grenzen te verleggen. Weblogs, wikis, podcasts en social networks als nieuwe marketinginstrumenten? Of hebben we te maken met een nieuwe internethype? Vragen die aan bod komen op het congres Web 2.0 voor marketeers dat op 9 mei a.s. in Media Plaza Utrecht plaatsvindt. Bezoekers van Frankwatching kunnen een speciale actiekorting krijgen.

Het congres vindt plaats onder leiding van Joris van Zoelen, in het dagelijks leven Strategy Director van Communicatiebureau Synergie, voorzitter van Pragma (vereniging van Erkende Reclame-Adviesbureaus in Nederland) en voorzitter van de Nima Examencommissie Communicatie. Hij zal ook de openingspresentatie voor zijn rekening nemen.

Web 2.0 voor marketeers

Als andere sprekers zullen optreden:

  • Tim Wolf, account manager van het Brusselse Emakina, geeft in zijn presentatie een overzicht van de belangrijkste trends & ontwikkelingen rond Marketing 2.0
  • Catherine Ossemerct (Fortis België) en John Deprez (CTO Emakina) gaan in op Join2Grow (‘the network for entrepreneurs’), een innovatief kanaal waarmee Fortis actief de dialoog opzoekt met ondernemers en hun een platform biedt om met elkaar in contact te komen. 
  • Keynote spreker is Sander Dullaart, managing partner bij Favela Fabric, die zal spreken over The wisdom of the crowds. Hij zal onder meer ingaan op Community Driven Innovation (CDI), het actief en intensief betrekken van groepen consumenten bij de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of ervaringen. Crowdsourcing, co-creatie, customermade, open source innovation… dat zijn de thema’s waarover hij eind november 2006 ook op Marketing3 een uitstekende presentatie hield.

In de loop van de dag zijn er ook nog twee rondes met parallelsessies met daarin:

  • Robert Gaal (onder meer bekend van collegablog BlueAce) met Web 2.0 in de praktijk: Wakoopa (een nieuw initiatief dat medio volgende week live gaat)
  • Ralf Hesen (Strategy Director/Partner bij Tribal DDB Amsterdam) over Achmea’s Oppepper, een voorbeeld van social networking als marketingsinstrument waarbij in korte tijd meer dan 30.000 Hyves-vrienden werden gemaakt.
  • Carl Mangold (onder meer bekend van zijn boeiende postings over Brandgagement op Marketingfacts) over De consument als medewerker

Het evenement vindt plaats op 9 mei a.s. van 10.00 tot 16.00 uur in Media Plaza Utrecht.

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

 Al met al een erg interessant congres voor iedereen die een update wil krijgen van de laatste ontwikkelingen rond Marketing 2.0. Bezoekers van Frankwatching kunnen bovendien € 100,- korting op de toegangsprijs krijgen als ze zich aanmelden met de kortingscode ‘Frankwatching’.