How to

VidzUp! Social video platform voor iedereen

0

VidzUp!Dat video’s en allerlei nieuwe videodiensten hot zijn, dat is niet nieuw. Maar in het oerwoud van videosites en de diensten eromheen is het soms moeilijk de antwoorden te ontdekken op vragen als: wat zijn de verschillen tussen de diverse videodiensten, hoe kan ik nu iets op YouTube plaatsen, wat zijn de beste tools om een video op mijn site te krijgen etc. VidzUp!, een video platform van Nederlandse bodem, wil daar vanaf nu graag verandering in brengen.

jongetje_vraagteken.gif

Het (overigens Engelstalige) VidzUp! wil tegemoetkomen aan de behoefte aan een social video platform waar men alle tips, workshops en ervaringen van andere gebruikers kan lezen over video’s in relatie tot internet. De site wil geïnteresseerden in videodiensten van o.a. YouTube, Video Google, de Video Soapbox, Revver en Yahoo! een handje helpen. Het meest recente nieuws, praktische tips, how-to en forums zijn hiervoor in één site te raadplegen.

Daarnaast wil VidzUp! ook leden onderling helpen informatie uit te wisselen. Eén voorbeeld hiervan is de videoclip-gallerij waar gebruikers hun favoriete video’s van een van de social video netwerken kunnen aangeven.

film.jpgDonato Ranzato, één van de mensen achter de site, zegt: “Wij zijn getuige van de geboorte van een volledig nieuwe industrie. On- en offline media zullen nooit opnieuw hetzelfde zijn. Meer en meer mensen zullen aan social video gaan doen. VidzUp! geeft hen een enkele online bron waar zij alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Nooit meer door tientallen sites surfen, forums bezoeken en in adressenlijsten graven om die ene tool te vinden die ze nodig hebben. VidzUp! gaat dit voortaan voor hun doen.”

De site gaat van start met een acceptabele verzameling content, daar zal het zeker niet aan liggen. De grote uitdaging zal worden om een community van actieve gebruikers op te bouwen. Donato en Frank ik wens jullie daarbij veel succes!

Meer over video hier op Frankwatching:

Top 25 Hoe download ik een YouTube video?

Top 10 Online video sharing sites

Top 25 video sharing: Viral Video Chart

Top 25 Online tv-portalen

Met dank aan Annemarie.