How to

Nederlandse startup maakt elke site mobiel

0

Baresite.comHoewel steeds meer mensen via mobiele telefoons internet gebruiken, zijn nog altijd veel websites niet klaar voor mobiel internet. De Nederlandse startup BareSite.com wil daar een einde aan maken. Het bedrijf heeft een webbased browser ontwikkeld die mobiel internetten sneller en gemakkelijker maakt. BareSite verkleint websites tot 90% en optimaliseert de inhoud voor mobiele telefoons. Zonder dat de gebruiker software hoeft te downloaden of te installeren.

De ontwikkelaars stellen dat hun oplossing belangrijke voordelen heeft in vergelijking met andere oplossingen. BareSite ondersteunt niet alleen normale websites, maar ook RSS-feeds. Naast browsen maakt BareSite het mogelijk om via een mobiele telefoon te zoeken naar het actuele weer, verkeersinformatie, vacatures en nieuws. Hieronder zie je de startpagina van Baresite.

Baresite.com
Voor de zoekresultaten werkt het bedrijf met Google technologie. Om mobiel internetten snel en gemakkelijk te maken is het mogelijk een lijst met favorieten aan te leggen. Daarnaast werkt de browser met lijsten, zoals de laatst – en meest bezochte websites. Gebruikers hoeven zich niet te registreren.

Baresite.comBareSite.com heeft gekozen voor een webbased oplossing. Gebruikers surfen via hun mobiele telefoon naar Baresite.com en vullen een website of feed in. BareSite toont vervolgens een voor mobiele telefoon geoptimaliseerde website, bijvoorbeeld Frankwatching (zie afbeelding, na doorklikken wordt het hele artikel gestript- dus zonder opmaak of afbeeldingen – getoond). Tot op heden werden vooral browserbased oplossingen gebruikt om mobiel te internetten, zoals Opera Mini. Nadeel van dit type oplossingen is dat gebruikers eerst software moeten downloaden en installeren. Bovendien werken browserbased oplossingen niet voor alle type websites, terwijl BareSite.com werkt voor elke website.

Hoewel het bedrijf vanuit New York opereert, is de software in Nederland ontwikkeld. Het bedrijf heeft een kleine investering ontvangen van Nederlandse informals waarmee het tot het einde van het jaar verder kan werken aan de site. Op de blog is te lezen dat men vandaag live is gegaan.

Jeroen en anderen van harte gefeliciteerd met dit geraffineerde Mobile 2.0 alternatief! Zou dit de Google (startpagina) van de mobiele telefoons gaan worden? Wat in elk geval helpt is dat men vandaag meteen al internationaal publiciteit heeft gehaald (zie Mobilecrunch).