Vandaag internationale SysAdmin dag

0

Sysadmin dagDe SysAdmindag is de dag waarop er nu eens een keer niet aan het hoofd van systeembeheerders gezeurd wordt, maar waarop ze voor één keer per jaar in de bloemetjes worden gezet. De SysAdmindag is een initiatief dat jaren geleden in de blogosfeer ontstaan is en dat de voorbije jaren met name onder bloggers ook aandacht kreeg. Dit jaar dankzij Digibewust ook in Nederland extra aandacht voor deze dag.

SysAdminDe internationale SysAdmindag – The System Administrator Appreciation Day – vindt sinds 2000 plaats op elke laatste vrijdag van juli. Het initatief werd opgestart door Ted Kekatos, een Amerikaanse IT-er. Geïnspireerd door een advertentie voor HP, besloot hij dat het tijd werd dat systeembeheerders ook hun dag van waardering kregen. Onder het motto: als secretaresses een dag verdienen, dan verdient de systeembeheerder dat zeker!

Digibewust nam het voortouw om de dag dit jaar ook ik Nederland meer aandacht te geven en liet Boondoggle (inderdaad het bureau van medeblogger Tom De Bruyne) een speciale site maken. Op www.sysadmindag.nl vind je een aantal tools en middelen om je systeembeheerder te tonen dat je zijn werk op prijs stelt. Als je een foto upload in de hall of fame dan maakt je sysadmin kans op een prijzenpakket. Bloggers kunnen de foto met voting mechanisme embedden in de eigen blog. De internationale site vind je hier en er is ook een video beschikbaar.