How to

ECM Plaza over multi-channeling

0

ECM PlazaOp 11 oktober a.s. vindt in Rotterdam ECM Plaza plaats. Op dit evenement presenteren nationale en internationale sprekers de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van multi-channeling in Enterprise Content Management. Hoe formuleer ik de business case? Wat willen mijn klanten? Waar haal ik de informatie vandaan en hoe vertaal ik dit naar alle kanalen? Welke standaarden moet ik gebruiken en welke tools sluiten daarop aan? Met praktijkbijdragen van Philips, RDW, CWI, Van Lanschot Bankiers, ICTU en het Deense Region Syddanmak. Bezoekers van Frankwatching betalen slechts € 195 (i.p.v. € 295).

Klanten kiezen zelf het kanaal waarmee zij contact willen hebben met overheid en bedrijfsleven, zoals internet, telefoon, post of een bezoek aan een kantoor of winkel. Zijn ze in contact, dan schakelen ze moeiteloos van het ene naar het andere kanaal en verwachten dan op eenzelfde manier te worden geholpen. Maar multi-channeling is een enorme uitdaging voor veel organisaties. Ze weten dat het veel kansen biedt, maar tegelijk is het ook een complex onderwerp omdat het geïntegreerde en klantgerichte oplossingen moet bieden voor zowel fysiek, telefonisch als elektronisch contact. Inmiddels is een groot aantal organisaties bezig met een multi-channelstrategie. Maar er zijn nog veel vragen en maar weinig antwoorden en praktijkvoorbeelden.

ECM Plaza

Op donderdag 11 oktober a.s. organiseren CKC en Hartman Communicatie alweer de vierde editie van het succesvolle jaarcongres ECM Plaza, het enige congres in de Benelux dat alle aspecten van Enterprise Content Management behandelt. Dit jaar staat daar dus multi-channeling in Enterprise Content Management centraal en in het bijzonder de vraag op welke manier je multi-channeling kunt inrichten voor een geïntegreerde dienstverlening.

Enkele internationale hoogtepunten uit het programma:

  • Keynote Ann Rockley, multi-channel guru en auteur van ‘Managing Enterprise Content‘, over Planning for succesful multi-channeling development.
  • Priscilla Emery, President e-Nterprise Advisors en med-auteur van The ECM Suites Report over Preserve or Prevail, het vraagstuk van capturing en archiveren in een multi-channel omgeving.
  • Sara Redin, analist bij J. Boye, en Soren Jensen, project manager bij Region Southern Denmark over de verspreiding van informatie via Outlook, intranet, internet en handhelds (The RSS-canon approach).
  • Lisa Welchman, specialist op het vlak van Governance, over Good ECM Governance (zie ook haar artikel over Webteams).
  • Theresa Regli, specialist in taxonomieen en classificatie, over Semantics and Search (hoe maak je je content vindbaar via alle kanalen) (zie ook haar column over Semantics).
  • Hanns Köhler-Krüner, Director Global Education Services EMEA, AIIM,geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en trends (hij blogt hier).

sprekers ECM Plaza 2007

Interessante Nederlande sprekers zijn onder meer:

  • Japke Geertsma (projectmanager Overheid) over De gebruiker in multi-channeling
  • Luuk de Jager (Senior Manager Global Content Management bij Philips Consumer. Electronics) over From Drawing Table to Kitchen Table (de wereldwijde aanpak van marketinginformatie bij Philips Consumer Electronics).
  • Patrick van der Hoeven (Communicatieadviseur Digitale Media bij RDW) en Hans Rossing, (I-consultant bij RDW) over Van communicatiemiddel naar dienstverlening: het volwassen worden van internet bij de RDW.
  • Daniëlle Kolmer, Programmamanager (CWI) over multi-channel in de overheidsketen werk en inkomen.
  • Mandy van Kesteren (Webmanager bij Van Lanschot Bankiers) over Multi-channel in de bancaire sector.
  • Dorine van den Brandhof (usability expert bij Hartman Communicatie) doet verslag van een behoefteonderzoek naar multi-channeling bij de eOverheid.

Al met al een mooie line-up met veel aandacht voor best pratices, lessons learned en visies op content management en multi-channeling. Tijdens de pauzes is er de mogelijkheid om vragen aan gurus te stellen en zijn er live demonstraties op de uitgebreide informatiemarkt.

Het evenement vindt plaats op donderdag 11 oktober 2007 in het WTC in Rotterdam. Als je (als eindgebruiker) voor 21 september inschrijft dan betaal je als Frankwatching bezoeker slechts € 195 (i.p.v. € 295), iedere 2e persoon mag zelfs gratis deelnemen. Gebruik hiervoor op het inschrijfformulier de mailcode: Frwatch100.

Meer informatie over programma, locatie en sprekers vind je op ECM Plaza.