Gespot

Site gespot: Trackr!

0

Anderen zien en volgen via internet en mobiel. Top of flop?

Waarom trackr.nl?
“Het idee voor trackr! is ontstaan tijdens een wintersportvakantie. We reden met een aantal auto’s naar Oostenrijk en onderweg was er druk sms-verkeer om elkaar de laatst bekende positie door te geven. Die moest je dan steeds op de kaart opzoeken. ‘Dat moet toch makkelijker kunnen?’ dacht ik en trackr! was geboren. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om achteraf terug te zien welke pistes je hebt genomen en hoe hard je naar beneden ging.”

Wat doet trackr.nl?
“Met trackr! kun je anderen laten zien waar je op dat moment bent, of waar je eerder bent geweest. Je kunt ook op de website en op je telefoon zien waar anderen zijn. Binnenkort volgen diverse uitbreidingen, o.a. met ‘alerts’ die worden verzonden zodra vrienden online zijn of zodra ze binnen/buiten een bepaald gebied komen. trackr! kan ook worden gebruikt voor evenementen, zoals recent toegepast bij een wedstrijd waarbij een groep vrienden liftend door Europa trok.”

Hoe werkt trackr.nl?
“Als je zelf gevolgd wilt worden, installeer je eerst de trackr! software op je mobiele telefoon. Via GPS wordt je positie bepaald en deze gegevens worden automatisch doorgestuurd naar de website. Je kunt zelf bepalen welke gegevens je bekend maakt en aan wie (bijvoorbeeld alleen aan vrienden). Daarnaast kun je bijvoorbeeld een kaartje met je huidige positie op je eigen site/blog plaatsen. Voor het volgen van iemand anders heb je zelf uiteraard geen GPS ontvanger nodig.”

Wat zijn de facts van trackr.nl?
“Op dit moment zijn er zo’n 5.500 geregistreerde gebruikers bij trackr! en het aantal groeit hard.”

Wie maakt trackr.nl?
trackr! is een initiatief van Enodo B.V, gespecialiseerd in ontwikkeling van software (o.a. voor mobiele telefoons). Oprichter ben ik, Marco Kraaijeveld, ik bedacht en ontwikkelde de trackr! dienst en daar ben ik nog steeds volop mee bezig. Bij inzet in projecten wordt samengewerkt met andere bedrijven (bijvoorbeeld met TDX voor trackr! binnen Wielerweb.nl).”

Frankwatching in gesprek met Marco Kraaijeveld van trackr!