Gespot

Site gespot: Realmee

0

Je eigen advertentievrije website maken. Top of flop?

Wat doet Realmee?
RealMee is een site waar je in 1 minuut gratis een persoonlijke, advertentievrije website kan maken. Als mensen via zoekmachines naar jou op zoek zijn zorgen wij ervoor dat er in de zoekresultaten een link naar jouw pagina komt. Dit geeft mensen controle over hoe ze online gevonden worden. Unieke elementen van de dienst zijn:
1. Mensen kunnen een boodschap voor je achterlaten zonder dat je je emailadres bekend hoeft te maken.
2. Je kan een site in meerdere talen aanmaken.
3. Je krijgt periodiek statistieken over jouw website, zoals hoeveel mensen jouw website bezocht hebben en welke key words ze daarbij gebruikten in de zoekmachines.

Het lange termijn doel van RealMee is om mensen een centrale plek te geven van waaruit ze hun online identiteit kunnen beheren. Zaken als microformats, XFN, OpenID, OpenSocial en APML genieten onze volledige aandacht en zullen op een gebruiksvriendelijke manier geintegreerd worden in onze dienstverlening.”

RealMee verdient geld door het aanbieden van premium diensten als een eigen webadres. Er zullen nooit advertenties op de profielpagina’s te zien zijn, tenzij de eigenaar dat zelf wil.

Waarom Realmee?
“Een blogpost van Robert Scoble in 2006 waarin hij zich het volgende afvroeg: “Wat als je nou slechts een bericht kon plaatsen met alle informatie waarvan je zou willen dat die in Google, Live Search, of Yahoo! naar voren zou komen als mensen op jouw naam zoeken?”. De behoefte was duidelijk. Mensen moeten controle kunnen uitoefenen op de manier waarop ze op het Internet gevonden worden. RealMee is ons antwoord op die vraag.

Goed om te zeggen wat we niet zijn: We zijn geen social networking dienst dus je zult er geen vriendenlijsten hoeven aan te maken. De site gaat puur over jou. Verder zijn we geen people search engine waar je naartoe moet gaan om mensen te vinden. Onze propositie is dat je gevonden kan worden zoals jij dat wilt via de de-facto zoekmachines voor mensen, zoals Google, Live Search, en Yahoo! Search.”

Hoe werkt Realmee?
“Je vult binnen 1 minuut je naam, woonplaats en emailadres en password in op Realmee. Nadat je de site hebt geactiveerd, heb je een persoonlijke website. That’s it. Vervolgens kan je je site uitbreiden zoals je zelf wil, bijv. door het plaatsten van widgets van je andere favoriete webdiensten die je al gebruikt, zoals Flickr, Last.fm en Slide . Verder kan je zelf handmatig een status bericht plaatsen, of een RSS-feed gebruiken die je statusbericht vaststelt, zoals bijv. je Twitter-feed.”

Wat zijn de facts van Realmee?
Realmee is medio november 2007 live gegaan en we hebben nu ongeveer 1000 gebruikers. Het is erg leuk om te zien dat deze uit de hele wereld komen, van Japan tot Peru, en van Canada tot India.”

Wie maakt Realmee?
“Wij zijn Ronald Carpentier (CEO) en Hans Helms (CTO). We hebben beiden bij Lost Boys gewerkt: Ronald als Client Services Director in de periode 2000-2006 en Hans als Technical Manager in de periode 1998-2005. Verder hebben we sinds kort een fulltime collega in dienst in Sofia, Bulgarije. Ze heet Maria en Skype werkt prima.”

Frankwatching in gesprek met Ronald Carpentier van Realmee