Gespot

Site gespot: Sportwereld.nl:

0

sportwereldNieuwe sportbeleving online. Top of flop?

Wat doet Sportwereld.nl?
“Zeg je sport, dan zeg je www.sportwereld.nl, de site die is gekoppeld aan de eerste echte dagelijkse sportkrant van Nederland: AD Sportwereld Pro.

De sportsite van Nederland staat 24 uur per dag en 7 dagen per week garant voor

  • Nieuws en achtergronden over topsport in binnen- en buitenland, met extra aandacht voor voetbal, tennis, wielrennen, schaatsen en Formule-1 en entertainment rond sport.
  • Voorbeschouwingen, weetjes, statistieken en (live)uitslagen van wedstrijden plus nabeschouwing en reacties van winnaars, verliezers en lezers.
  • Uitgebreide verslaggeving van de grootste sportevenementen van 2008, Tour de France, het EK Voetbal en de Olympische Spelen, met foto’s, video’s en graphics.
  • Spraakmakende columns en analyses van onder anderen Willem van Hanegem, Hugo Borst, Chris van Nijnatten en Wilfred Genee.
  • De mogelijkheid om op alle artikelen en colums te reageren, zelf je favoriete opstelling van bijvoorbeeld het Nederlands elftal te maken, lezerscorrespondenten die vanuit alle deelnemende landen verslag doen van het EK en sportgames zoals Profcoach en Rondemaster.

Daarnaast biedt Sportwereld ook voor adverteerders nieuwe mogelijkheden, met bereik in een specifieke doelgroep. Adverteerders kunnen, naast de bestaande mogelijkheden van www.AD.nl, bijvoorbeeld ook een sport of evenement adopteren of sponsoren.”

sportwereld

Waarom Sportwereld.nl?
“Sport stroomt bij AD Nieuwsmedia door de aderen. En een dagelijkse sportkrant heeft Nederland nu niet. Met AD Sportwereld Pro brengt AD Nieuwsmedia daar verandering in. En een goede krant heeft ook een goede website. Sportwereld gaat vandaag, op 12 maart 2008 live, vooruitlopend op de verschijning van Sportwereld Pro in april 2008. Sportwereld biedt 24/7 topsportbeleving in de volle breedte en brengt de dynamiek en snelheid van topsport overzichtelijk in beeld. De site is een voorproefje van de nieuwe sportbeleving in Nederland en tegelijk een blijvertje in het medialandschap.”

Hoe werkt Sportwereld.nl?
Sportwereld is zowel rechtstreeks als via www.AD.nl te benaderen. In navolging van AD.nl is ook Sportwereld gratis toegankelijk voor alle bezoekers. De navigatie en structuur heeft veel gelijkenis hebben met de op usability goed scorende site van AD.nl. Het Scorebord met actuele uitslagen en programma’s staat prominent in beeld.”

Wat zijn de facts van Sprortwereld.nl?
Sportwereld is vandaag, 12 maart live, dus cijfers of eerste resultaten kunnen we nog niet overhandigen, maar www.AD.nl is momenteel met ruim 2½ miljoen unieke bezoekers per maand top 3 nieuwssite en nog steeds groeiende. Sport is nu al de meest bezochte rubriek op www.AD.nl. De verwachting is dat we deze zomer meer dan twee miljoen bezoekers per maand realiseren op www.Sportwereld.nl.”

Wie maakt Sportwereld.nl?
Sportwereld is ontwikkeld door de webdevelopers van AD Nieuwsmedia en wordt gemaakt door de Sportredactie en Internetredactie van AD Nieuwsmedia. AD Nieuwsmedia is trots op dit dedicated team van medewerkers dat de komende maanden ook topsport gaat bedrijven om www.Sportwereld.nl en AD Sportwereld Pro tot een succes te maken.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen Mann, Manager Multimedia van AD Nieuwsmedia 

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?