Verdieping

Onderzoek naar advertenties op mobiel

0

Afgelopen week stonden de ontwikkelingen in mobiel ook op het Belgische Plugg weer volop centraal. Nick De Mey voert in het kader van zijn Innovatiemanagement opleiding momenteel een onderzoek uit naar hoe naar hoe mensen omgaan met advertenties op mobiel. Vandaag doet hij hier een oproep om deel te nemen aan zijn internationale onderzoek.

De huidige trends in de Mobile sector zorgen voor een versnelling van innovatieve business ideeën. Met features overladen smartphones worden namelijk betaalbaar en zijn bijvoorbeeld in staat om geo-data te koppelen aan multimedia toepassingen. Dit maakt dat je op conferenties zoals Plugg geen start-up kan vinden die niet de mobiele markt probeert aan te spreken. Maar ook grotere bedrijven vertellen je graag hoe ze werken aan een mobiele pijler. Je zal maar diegene zijn die achterblijft.

Adverteerders hebben eveneens begrepen dat er best wat potentieel zit in deze wereld en zoeken naar middelen om deze markt aan te boren. Maar adverteerders zijn weinig creatief waardoor men al snel voor een evident SMS-advertentie model kiest. Een gevaarlijke keuze aangezien er heel wat wolven opereren in deze sector. De kans is dan ook zeer groot dat deze vorm van communicatie meteen door de consument wordt afgewezen.

Maar wil dit zeggen dat mobile advertising geen toekomst kent? Integendeel, ik denk van wel. Voor een start-up die ik in het kader van mijn Innovatiemanagement opleiding ontwikkel, voer ik momenteel internationaal onderzoek uit naar hoe personen momenteel omgaan met advertenties op hun mobiel. Op MobileSurvey.info kun je in drie talen (Engels, Nederlands en Chinees) je mening kwijt. Door maximaal 17 vragen in te vullen kun je met een beetje van je tijd deze start-up een stapje vooruit helpen. Na afloop van dit onderzoek krijgt Frankwatching een overzicht van de meest opmerkelijke resultaten van deze enquête.

Lees ook Hoe gebruik jij je GSM? MobileSurvey.Info op mijn blog. Of ga direct naar mijn onderzoek op MobileSurvey.info.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Nick De Mey is webdeveloper (eigenaar van en bloggend bij MouseOver.be) en studeert daarnaast Master of Management (Product Innovation & Entrepreneurship) aan de Universiteit van Antwerpen