Gespot

Site gespot: Getastudent.nl

0

Makkelijke match tussen studenten en bedrijven.

Wat doet Getastudent.nl?
Getastudent is een site die voor stages en bijbanen bemiddelt tussen studenten en bedrijven. De site is makkelijk te gebruiken, voor beide partijen. Je kunt actief en passief zoeken. Als je actief zoekt, scroll je door de database, op zoek naar een stage of student die bij je past. Passief zoeken doe je als je je aanmeldt en vervolgens wacht op aanbiedingen die worden gedaan naar aanleiding van jouw profiel.

Uniek aan de site is dat de studenten die matchen, oftewel een bijbaan of stage vinden, honderd euro als bonus op hun rekening tegemoet kunnen zien. De site onderscheidt zich verder door te werken op basis van ‘no cure, no pay’. Bedrijven betalen niet voor hun advertentie als de stageplaats of bijbaan niet wordt ingevuld. Daarnaast is het voor studenten interessant zich in te schrijven vanwege de € 100,- die ze krijgen als ze daadwerkelijk een stageplaats of bijbaan vinden.”

Waarom Getastudent.nl?
Getastudent hebben wij opgericht tijdens ons afstuderen. We ondervonden dat het voor studenten nog altijd lastig is een stage of studiegerelateerde bijbaan te vinden. Erg opvallend omdat bedrijven juist opzoek zijn naar deze jonge doelgroep. Ergens werd de link niet gemaakt en dit was de reden dat wij Getastudent op de markt wilden zetten. Daarnaast leek het ons tof om 100 euro weg te kunnen geven aan iedere student die een stage of bijbaan vindt.”

Hoe werkt Getastudent.nl?
“Studenten en bedrijven kunnen een advertentie plaatsen op Getastudent en kunnen op elkaar reageren. Dit gebeurt allemaal zonder tussenkomst van recruiters.

Wanneer een bedrijf een stageplaats of bijbaan open heeft staan plaatsen zij bij ons een advertentie. Hier reageren studenten op of het bedrijf zoekt zelf in onze studenten database. Het bedrijf kan zoveel studenten op gesprek uitnodigen als zij zelf willen, omdat wij vonden dat dit toch een belangrijk aspect blijft. Pas wanneer zij een geschikte student gevonden hebben en daadwerkelijk aannemen noemen wij dit een match. Pas dan komen er kosten bij kijken.

Wanneer een student zich aanmeld kunnen zij een advertentie plaatsen die dient als hun CV. Bedrijven kunnen deze bekijken en contact met de student opnemen. Studenten kunnen ook zelf stageplaatsen en bijbanen bekijken. Wanneer een student echt aangenomen is kan hij of zij op Getastudent.nl de ‘bonus’ claimen. Studenten ontvangen na een maand in dienst te zijn geweest € 100,- op hun rekening.”

Wat zijn de facts van Getastudent.nl?
“Tijdens ons afstuderen hebben we 14 succesvolle matches weten te maken in regio Utrecht. Gezien de tijd die we erin konden steken was dit voor ons een groot succes. Nu willen we Getastudent landelijk maken. Wij hebben tijdens de oprichtings- en ontwikkelfase al veel belangstelling gekregen van zowel het bedrijfsleven als van de studenten-community. Het grote tekort aan gekwalificeerd personeel op de arbeidsmarkt draagt daar zeker aan bij.”

Wie maakt Getastudent.nl?
Getastudent is een product van ons marketingbureau PLANETBITS. Met dit bureau willen wij online concepten ontwikkelen en op de markt zetten. Getananny.nl is hier ook een voorbeeld van.

Getastudent is gestart door ons (Kevin Baker en Martin Toskov) vanuit onze opleiding en wordt nu succesvol doorgestart. Met vrijwel geen budget hebben we dit op kunnen bouwen en daar zijn we best trots op.”

Frankwatching in gesprek met Kevin Baker van Getastudent