Case gespot: Jouwaanbieding.nl

0

Jouwaanbieding.nl verdrievoudigt omzet dankzij affiliate marketing.

Twan Pulles is geen oude rot in het vak, maar komt net kijken. Met zijn site jouwaanbieding.nl ontdekt hij de vele mogelijkheden en zo startte hij afgelopen juni voor het eerst met affiliate marketing. Met succes, want zijn site is deze maand de beste nieuwkomer bij affiliate marketing netwerk M4N. Pulles is blij verrast met de titel. Het is voor de derdejaars student Bedrijfscommunicatie en Digitale Media een teken dat hij op de goede weg zit.

Wat moeten we weten over Jouwaanbieding.nl?
Pulles richtte Jouwaanbieding.nl driekwart jaar geleden op. De site biedt een compleet overzicht van dagaanbiedingen. Producten die dagelijks op een specifiek tijdstip tegen een goedkoper tarief via internet worden aangeboden. Van high-tech electronica tot tuinmeubilair, van de nieuwste gadgets tot kleding. In Nederland zijn er tussen de tien en twintig sites met dit aanbod. Als fervent koopjesjager wilde Pulles een overzicht van deze dagaanbiedingen, zodat hij niet meer al deze sites moest afstruinen. “Ik ben dus vooral met jouwaanbieding.nl begonnen om het mijzelf gemakkelijker te maken”, lacht Pulles. “Dat ik ook aan de site zou kunnen verdienen, had ik toen nog niet bedacht.”

Om de site te promoten en voor traffic te zorgen, maakte hij – voor zijn overstap naar affiliate marketing netwerken – enkel gebruik van linkruil. “Ik was gedreven om de bezoekersaantallen omhoog te krijgen, maar er is ook veel vanzelf gegaan. Bezoekers kwamen vooral via Google op mijn site. Op zoekwoorden als ‘dagaanbiedingen’ scoor ik goed en daar heb ik een hoge ranking aan te danken.”

Inmiddels genereert de site 1.000 unieke bezoekers per dag. Bij de start in oktober 2007 waren dit er nog maar 13, in de tweede maand 32. Afgelopen april en mei schoten de bezoekersaantallen omhoog naar duizend. Niet alleen uit de bezoekersaantallen, maar ook uit het toenemende aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief ziet Pulles dat er interesse is voor zijn site. Om de site compleet te houden, worden er elke dag nieuwe aanbiedingen toegevoegd.

Waarom is er gekozen voor affiliate marketing?
Pulles startte met affiliate marketing op aanraden van derden. “Ik kreeg tips van anderen dat ik me in affiliate marketing moest verdiepen. Ik had er wel van gehoord maar met de mogelijkheden voor webmasters was ik niet bekend. Sinds een maand ben ik actief bij affiliate marketing netwerk M4N, waar ik alle mogelijkheden nog aan het ontdekken ben.” Pulles meldde zich bij meerdere netwerken gelijktijdig aan, maar wil in de toekomst alles gaan onderbrengen bij één netwerk.”Dat is veel praktischer”, zo redeneert hij.

Wat is er met affiliate marketing bereikt?
Dankzij affiliate marketing is de omzet volgens de communicatiestudent flink toegenomen. Pulles schat dat de omzet in de maand juni, de maand waarin hij voor het eerst gebruik maakt van affiliate marketing, met circa 300 tot 400 procent is toegenomen in vergelijking tot een maand eerder. In beide maanden was het aantal bezoekers vergelijkbaar. “De affiliate markt is vrij gemakkelijk toegankelijk, maar als starter moet je je weg soms nog vinden naar informatie, goede partners en statistieken. Ik probeer veel zelf te doen, maar dat heeft tijd nodig. Al doende leert men.” Voor ondersteuning bezoekt Pulles fora. “Daar zitten de mensen die het weten en ik vind het een uitstekende manier om tips, ervaringen en kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven.”

Wat zijn de toekomstplannen van Jouwaanbieding.nl?
Het uitbouwen van zijn site tot dé overzichtssite op het gebied van dagaanbiedingen is het doel van Pulles. “Ik hoop dat koopjesjagers massaal mijn site vinden.” En volgens Pulles hebben beide partijen daar voordeel van. “Een site bezoeken met een compleet overzicht is natuurlijk veel makkelijker dan je informatie van verschillende sites halen.” Pulles wil dit bereiken door zijn site te updaten. Zo wil hij gaan werken met deeplinks en wil hij het productaanbod uitbreiden; niet alleen dagaanbiedingen maar ook andere producten die interessant zijn voor de doelgroep. Daarnaast wil Pulles de mogelijkheden van affiliate marketing verder gaan ontdekken en zich meer richten op online winkelen. “Ik ben pas een maand bezig en er kan nog een hoop geoptimaliseerd worden. De tijd zal het leren!”

Frankwatching in gesprek met Twan Pulles, eigenaar van Jouwaanbieding.nl