Online transparantie over de kredietcrisis door Fortis

0

Geert Jan Grimberg schreef op 10 juni 2008 het artikel De kredietcrisis: online transparantie onvoldoende. Inmiddels heeft er een interessante ontwikkeling plaatsgevonden. De afgelopen weken heeft Fortis volop in het nieuws gestaan. CEO Jean-Paul Votron stapte op en is opgevolgd door Herman Verwilst. De nieuwe CEO start direct een persoffensief.

Deze paginagrote advertentie was afgelopen weekend te vinden in verschillende kranten, waaronder het Financieele Dagblad:
Fortis advertentie

Fortis verwijst in de advertentie naar een speciale website om de vragen van bezorgde aandeelhouders en klanten te beantwoorden: www.uwvragen.fortis.nlscreenshot Uwvragen.fortis.nl

Op de site waren bij lancering 31 vragen en antwoorden te vinden. Bezoekers kunnen nieuwe vragen insturen via een formulier. Deze zullen dan via de website worden beantwoord. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen op www.uwvragen.fortis.nl. Fortis geeft wel aan: “helaas is het niet mogelijk om u persoonlijk antwoord te geven”. Strookt dit met de belofte in de advertentie “om met u een zo open en constructief mogelijke dialoog te voeren”?

Wat vind jij van dit initiatief van Fortis? Maar ook van Citigroup, UBS, etcetera? Ik ben benieuwd naar je reactie.