Online marketing

Onderzoek ‘Hoe digitaal werf jij?’

0

Op dit moment schrijven drie mensen, Huub van Zwieten, Tom Scholte en Bas van de Haterd, een boek over online personal branding. Hoe kan een professional zich online profileren, waar moet je rekening mee houden en welke effecten kan dit hebben, zowel voor zelfstandig ondernemers als voor werknemers in loondienst. Voor het boek doen ze enkele diepte interviews met zowel personal brands als HR-manager en recruiters. Maar ze zijn ook op zoek naar mensen die mee willen doen aan hun onderzoek.

Voor de eerste groep, de zelfstandigen, zijn de redenen voor online personal branding redelijk duidelijk en zijn er al veel succesverhalen te vertellen. Dit blijkt onder andere uit interviews op Marketingfacts en GeekFM met Marloes Veldhuizen, Karin Luiten en Corrie Gerritsma.

Bij werknemers in loondienst zijn die redenen er ook, maar heerst er meer scepsis. Toch liggen hier volgens anderen ook kansen, zo blijkt bijvoorbeeld uit de interviews met Frank Meeuwsen (op ManagementPro) en Herbert van Hoogdalem (op Marketingfacts).

De auteurs hebben interviews gedaan met HR managers en recruiters, zoals met Marloes Eshuis en Esther de Kruijff op Recruiment Matters.

Een interview is echter maar een mening van een persoon en omdat de auteurs Huub van Zwieten, Tom Scholte en Bas van de Haterd bij het schrijven van die boek niet over één nacht ijs willen gaan, hebben ze een onderzoekje opgezet. Dit onderzoek richt zich op mensen die betrokken zijn bij het aannemen van personeel, dus zowel recruiters als ‘hiring managers’.

Dus ben je betrokken bij het aannemen van personeel, dan stellen ze het zeer op prijs als je 5 minuten van je tijd vrij kunt maken om enkele vragen te beantwoorden over hoe je in het sollicitatieproces omgaat met de informatie die beschikbaar is over kandidaten op het internet:

Doe mee aan het onderzoek:
Hoe gebruik je slim het internet bij je werving?

De auteurs danken je alvast voor de tijd die je hierin wil steken. Uiteraard zullen de resultaten t.z.t. ook op Frankwachting worden gepubliceerd.

Meer weten? Kijk op Ben jij onderweg naar je droombaan?