Gespot

Site gespot: Eduhub.nl

0

Vergelijk opleidingen, trainingen en cursussen

Wat doet Eduhub?
Eduhub is een vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen. Een soort kruising tussen Kieskeurig en Funda, met een andere doelgroep. Gek genoeg zijn er nog geen grote vergelijkingssites in deze sector, wij hopen de eerste te worden.”

Waarom Eduhub?
“Voornaamste aanleiding is het feit dat je in Google gewoon heel moeilijk opleidingen kunt vinden. Bovendien is het een erg ouderwetse sector, dus een extra uitdaging om daar iets nieuws op te zetten.”

Hoe werkt Eduhub?
“Eigenlijk net als andere vergelijkingssites: je kunt zoeken en bladeren in het aanbod. De opleidingen hebben we verdeeld in 20 categorieën en 600 onderwerpen. Verder kun je ervaringen achterlaten,  direct informatie aanvragen, en binnen enkele weken ook trainingen bewaren en filteren in het aanbod.”

Wat zijn de facts van Eduhub?

“Omdat we al sinds februari een beta site online hebben staan, komt er best wel wat bezoek op de site, voornamelijk via Google. Als we de cijfers van vorige week extrapoleren hebben we 20.000 bezoekers per maand die 75.000 pagina’s bekijken. Nu we sinds vandaag officieel live zijn verwacht ik dat we dat aantal binnen een maand kunnen verdubbelen. Op Eduhub staan nu 3200 trainingen, opleidingen en cursussen van 265 verschillende aanbieders. Zo’n 50 aanbieders hebben zelfs al hun complete trainingsaanbod geplaatst.”

Wie maakt Eduhub?

“Fulltime zijn er bij Eduhub nu 3 mensen bezig. Ik (Ruben) en twee programmeurs. Daarnaast werken er nu nog 2 freelance programmeurs een paar dagen in de week mee, en verder hebben we eerder een designer, HTML ontwikkelaar, jurist, copywriter en wat SEO specialisten ingeschakeld. Over de manier van samenwerken zal ik later nog meer vertellen op Frankwatching.”

Frankwatching in gesprek met Ruben Timmerman van Eduhub