Gespot

Site gespot: WebRegio.nl

0

Nieuws en informatie uit Noord- en Zuid-Holland

Wat doet WebRegio.nl?
WebRegio is gemaakt voor en door de consument met een regionale interesse. Binnen 16 regio-portals – gericht op Noord- en Zuid-Holland – biedt WebRegio onder andere regionaal nieuws, sportverslagen, restaurantrecensies en een overzicht het regionale huizen- en vacatureaanbod. Qua bezoekcijfers is regionaal nieuws het belangrijkste onderdeel op de sites, waarbij vooral calamiteitennieuws hoog scoort. Wij hebben daarom een eigen netwerk van 112 fotografen, waardoor WebRegio vaak de eerste is die dit nieuws brengt.

Ook de Kleppiefotograaf (evenementenfotografie) is een goed lopend onderdeel op WebRegio. Zowel nieuwe als vaste bezoekers vinden het leuk om bekenden te spotten bij een reportage bij hen in de buurt.

WebRegio.tv is een online videokanaal waarbinnen video’s met een regionale invalshoek worden gepubliceerd. Wij hebben hiervoor een eigen video afdeling, waarbinnen stagiaires onder professionele leiding zo’n 80 video’s per maand produceren.”

Waarom WebRegio.nl?
“Bij de start van WebRegio – acht jaar geleden – vond je op internet alleen sites met een wereldwijde of landelijke oriëntatie. Regionale informatie was er vrijwel niet te vinden. Voor het MKB was adverteren op internet om deze reden dan ook niet interessant. Deze twee uitgangspunten bij elkaar opgeteld, is de basis voor het concept WebRegio.”

Hoe werkt WebRegio.nl?
WebRegio is een portaal. Naast eigen nieuws en informatie schromen wij niet om bezoekers door te sturen naar andere sites. Als ze maar de regionale informatie vinden die ze nodig hebben. Ook de geboden informatie zelf is niet exclusief afkomstig van onze redactie. Zo hebben we samenwerkingen met HDC Media (uitgever van regionale dagbladen in groot Noord-Holland), Holland Combinatie (uitgever van huis-aan-huis kranten in Noord- en Zuid-Holland), AT5, Jobtrack, Vacaturekrant, Speurders en zijn we in gesprek met meerdere partijen om de informatiebehoefte van onze doelgroep zo goed mogelijk in te vullen.”

Wat zijn de facts van WebRegio.nl?
“Sinds 17 oktober hebben wij ons werkgebied uitgebreid van 8 naar 16 regio’s. In september hadden wij in de 8 regio’s een kleine 500.000 bezoeken. Verder zijn er ruim 50.000 mensen lid van één van onze nieuwsbrieven en bedient WebRegio inmiddels ruim 1.500 MKB klanten.”

Wie maakt WebRegio.nl?
WebRegio is een uitgave van WebRegio Media, waar momenteel zo’n 60 mensen werken verdeeld over redactie (15), marketing, techniek en creatie (10), sales (30) en ondersteuning (5). Mede door een meerderheidsbelang van Telegraaf Media Nederland sinds januari dit jaar en de daarbij horende ambities, zijn we in staat ons concept de komende periode uit te breiden naar grote delen van Nederland.”

Frankwatching in gesprek met Martijn Arnold van WebRegio.nl