Gespot

Because I’m a Girl: Volg je donatie via widget

0

Volg je donatie

Wat doet de widget?
“De widget volgt 3 ontwikkelingsprojecten in Sierra Leone, de Filipijnen en Colombia. De start van deze projecten wordt gevolgd in het MTV programma Because I am a Girl (iedere zaterdag om 18:05 uur op MTV). Je kunt in de widget:

  • foto’s van de projecten zien;
  • nieuwe video’s van de projecten en de opnames;
  • blogs lezen van de meiden in Nederland die ter plaatse geholpen hebben;
  • blogs lezen van de meisjes in de ontwikkelingslanden die het project uitvoeren (nog niet real-time i.v.m. beperkt internetmogelijkheden in de landen);
  • het laatste nieuws volgen via een tickertape ;
  • donatie doen aan een specifiek project;
  • real time volgen hoeveel er gedoneerd is;
  • vrienden uitnodigen om deze widget onder de aandacht te brengen;
  • de widget op je favoriete pagina te zetten (ondersteund wordt o.a. Hyves, Facebook, i-Google en Netlog)

De widget, als je het gebruikt in Hyves, toont foto’s van vrienden die de widget ook op hun profiel hebben geplaatst. Dit maakt deze widget heel persoonlijk. De widget wordt cross-platform ingezet door Beemway. Via deze service is het voor Plan Nederland mogelijk het gebruik van de widget on-line te volgen.”

Waarom deze widget?
“Inspiratie voor deze widget is aan de ene kant laten zien dat ontwikkelingssamenwerking heel concreet, direct en transparant kan zijn. Weten waaraan je doneert en waar je geld terecht komt. Aan de andere kant om een eerste brug te slaan tussen meisjes in Nederland en meisjes in ontwikkelingslanden. Sterke meisjes die, als wij ze een kans geven, de wereld kunnen verbeteren.”

Hoe werkt de widget?
“De widget is inmiddels op meer dan 1.000 plekken te vinden. Centrale plaats voor download is de Because I am a Girl-hyves. De widget kan in 3 stappen op je favoriete pagina worden geplaatst. Je klikt rechtsonder op de knop COPY. Daarna op het icoontje van je favoriete website en dan kun je klikken op toevoegen. De rest gaat vanzelf. Misschien moet je eerst nog inloggen op de pagina waarop je de widget wil plaatsen.”

Wat zijn de facts van de widget?
“De eerste 2 dagen is de widget al meer dan 1.100 keer gekopieerd. Het aantal views van de widget nadert inmiddels de 100.000. De donaties zijn op dit moment ongeveer € 600,- (dit is live te volgen op de widget).”

Wie maakte de widget?
“De widget is bedacht door Lydia Tiemens (Project Coördinator Draagvlakversterking) van Plan Nederland en ikzelf, Patrick van Ahee (Campagne Manager Because I am a Girl). De content wordt aangeleverd door MTV NetWorks, de Nederlandse meiden die meegingen op reis en de meisjes in de ontwikkelingslanden waarvan de droom wordt verwezenlijkt. De widget is ontwikkeld door het WidgetShop team van Beemway.”

Frankwatching in gesprek met Patrick van Ahee van Because I am a Girl