Gespot

Site gespot: Districtworld.com

0

Een innovatief social network

Wat doet Districtworld.com?
“Op Districtworld kun je binnen je eigen profiel relaties verschillend kwalificeren; zakelijk en/of privé. Een merk of bedrijf kan een Official District aanmaken (bedrijfspagina) en hiermee relaties aangaan met hun doelgroep. En deze Official Districts kunnen exclusieve privileges aanmaken. Dit zijn aanbiedingen en winacties waar alleen DistrictWorld leden aan mee kunnen doen. Voorbeelden van privileges zijn oa: producten die je kunt winnen (een horloge, een paar jeans), een kortingsactie speciaal voor members, gratis een fles bubbels als je een reservering maakt bij een restaurant via het Official District, kaartjes voor een feest etc. Iedereen die lid is van DistrictWorld kan meedoen en kans maken op deze privileges.”

Waarom DistrictWorld.com?
“Hyves is een ontzettend groot succes, maar het design en gebruiksvriendelijkheid is behoorlijk slecht. In onze omgeving spraken we een aantal mensen die op hyves zaten, maar eigenlijk ontevreden waren omdat ze het onoverzichtelijk en vooral erg kinderachtig vinden.  Anderen gaven zelfs aan dat ze helemaal niet op hyves zaten; niet omdat ze niet lid willen zijn van een social network, maar omdat het te kinderlijk is. Ons idee is dat er een behoorlijk grote groep mensen is die behoefte heeft aan een social network dat niet zo jong en massaal is, maar ook weer niet zo saai als LinkedIn. DistrictWorld is er voor volwassen mensen die zich graag businesswise willen profileren, maar die aan de andere kant ook de mogelijkheid willen hebben een vriendenprofiel aan te gaan, inderdaad net als bij Hyves, maar dan wel in een meer zakelijke omgeving met gelijkgestemden.

We bieden merken, bedrijven en instellingen de mogelijkheid om in contact te komen met hun doelgroep.  Consumenten staan steeds minder open voor de traditionele manier van reclame waarbij boodschappen zoveel mogelijk worden gepushed en herhaald. Met Official Districts kunnen merken, bedrijven en instellingen in contact komen met hun doelgroep. Dat kan in de vorm van het uitgeven van privileges, maar ook bijvoorbeeld door interessante nieuwsitems te publiceren,  evenementen in de agenda te plaatsen of in gesprek te gaan  in het forum. Met deze Official Districts kunnen merken weer relevantie bieden voor hun doelgroep waarbij authenticiteit en integriteit centraal staan, iets wat in deze tijd steeds belangrijker wordt.”

Hoe werkt DistrictWorld.com?
“Je profiel op DistrictWorld bestaat uit drie onderdelen:

  • Public Profile (dit is een verplicht in te vullen ‘visitekaartje’ en is altijd openbaar)
  • Friend Profile (dit kan je naar wens invullen en desgewenst afschermen)
  • Business Profile (dit kan je naar wens invullen en desgewenst afschermen)

Door deze ‘gelaagdheid’ in je profiel kun je je Business Profile en bijbehorende contacten gescheiden houden van je Friend Profile en bijbehorende contacten en andersom. Zo kun je zelf bepalen wie inzicht hebben in jouw profielen met bijbehorende foto’s, video’s, q&a, persoonlijke updates etc.

Je Friend Profile biedt alle ruimte om op een ontspannen manier contacten te onderhouden met vrienden en familie. Je Business Profile biedt juist de mogelijkheid jezelf optimaal businesswise te presenteren naar zakelijke contacten, zo kun je je cv invullen en zakelijke relaties aangaan en projecten presenteren.

Je kunt ook lid worden van Districts (bedrijven/merken/hotspot s) en blijft dan automatisch van alle updates binnen deze Districts op de hoogte. Een PEOPLE DISTRICT is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt een Districtpagina aan te maken. Als lid van DistrictWorld kun je member worden bij een OFFICIAL DISTRICT. Als het OFFICIAL DISTRICT waar je member van bent nieuwe foto’s, agendapunten, nieuwtjes, video’s of privileges plaatst, krijg je direct binnen je eigen profiel een alert hierover.

Wat zijn de facts van DistrictWorld.com?
Districtworld is nog geen maand live, maar de eerste reacties zowel van de pers als bezoekers zijn zeer positief. Onder de mensen die zich tot op heden hebben ingeschreven zijn opvallend veel brand managers, ‘owners’ en creatieven te vinden en mensen die werken bij van waanzinnige bedrijven als TomTom, ING en het Stedelijk Museum maar ook mensen die werken bij VT Wonen, MTV en Digilogue vind je terug op DistrictWorld. Nu is de tijd rijp om de doelgroep breder te trekken, we gaan voor de 500.000 in Nederland.”

Wie maken DistrictWorld.com?
DistrictWorld is opgericht door Wendel Wagenaar en Dennis Kind van good2b.nl, SoHomme.nl en TheKidsDaily.nl en door Jan-Willem van Beek, Bas van Bokhorts en Barry van Zanten van Greenberry. Wendel en ik zijn uitgevers van een aantal lifestyle-websites en kennen de doelgroep daardoor en weten deze ook te bereiken.  Jan-Willem, Bas en Barry zijn partners van een internet bureau dat gespecialiseerd is in het adviseren en ontwikkelen van online community.”

Frankwatching in gesprek met Dennis Kind van Districtworld.com

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”