Gespot

Twittermap.nl: Zet jezelf op de kaart

0

Zet jezelf op de kaart

Wat doet de applicatie?

“De Twittermap applicatie is een poging om Nederlandse Twittergebruikers in kaart te brengen. Op deze manier willen we achterhalen hoeveel Twittergebruikers Nederland rijk is, waar de meesten zich bevinden en wie de meest actieve gebruikers zijn.”

Waarom deze applicatie?

“Het begon eigenlijk toen ik op Twitter een aantal berichten van verschillende Twitter gebruikers (waaronder @_chantal) langs zag komen over het in kaart brengen van Nederlandse Twitters. Ik ben een vrijdagavond en zaterdagochtend aan de slag gegaan, en stuurde @_chantal een direct mail met een link naar het prototype van Twittermap.nl. Na eigenlijk het hele weekend door te hebben gewerkt, werd op de zondagavond Twittermap gelanceerd.”

Hoe werkt de applicatie?

“In de eerste versie van Twittermap moest je jouw adres invoeren samen met je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord. Je adresgegevens werden omgezet naar coördinaten met behulp van Google Maps. Je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord werden gebruikt ter verificatie en – als de gebruiker toestemde – om een Tweet te posten uit hun naam.

Vorige week hebben we Twittermap.be gelanceerd en Twittermap.nl geüpdatet. Om jezelf nu op de kaart te zetten, hoef je alleen je Twitter gebruikersnaam en stad verplicht invoeren. Verificatie gaat nu door een Tweet met een unieke code te sturen naar @map_be  of @map_nl. Je straat en postcode is optioneel.”

Wat zijn de facts?

“Na de lancering op zondag 18 januari om tien voor tien ’s avonds, ging het eigenlijk redelijk snel. Exacte aantallen weet ik niet meer, maar we zaten voor 12 uur ’s nachts over de 100 aanmeldingen. En binnen 24 uur passeerden we de 500 aanmeldingen. De snelheid van de nieuwe aanmeldingen liep daarna weer terug. De bezoeken op de site waren op de dag van lancering 1.900 op maandag 19 januari, en zijn op dit moment zo’n 20 per dag.

Twee weken geleden hebben we gewerkt aan diverse updates en een Belgische variant. De techniek is opnieuw in elkaar gezet om in de toekomst gemakkelijker nieuwe features toe te kunnen voegen.”

Wie maakt de applicatie?

“De applicatie is technisch in z’n geheel ontwikkeld door mij (@jvwissen – Jeroen van Wissen, eigenaar FastOne Internet Services). @_chantal heeft op grafisch vlak geholpen en bij de ondersteuning van het concept.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen van Wissen van FastOne Internet Services over Twittermap.nl.