Vier iPhone-games met aantrekkingskracht

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou de moeite waard? De komende weken bespreek ik hier op Frankwatching elke zaterdagochtend een aantal games.

Game van de week: Toy Bot Diaries

toy_botToy Bot Diaries kreeg bij de release in augustus veel aandacht, vanwege de vrolijke beelden gecombineerd met volwassen uitdagingen. Alles draait om een klein robotje dat je door de levels loodst, waarbij je gebruikmaakt van magnetisme om ravijnen te ontwijken, hindernissen te overwinnen en te klimmen. De besturing werkt intuïtief en het spel oogt prima. Daarmee is het een uitstekende platformer voor je iPhone. Inmiddels zijn alledrie de delen van het spel beschikbaar en kun je je uitleven in vele uitdagende levels.

Dit spel laat zien dat de iPhone een serieuze concurrent van andere handhelds is geworden. De mooie beelden en inhoudelijke uitdagingen kunnen zich meten met games voor de DS, terwijl de prijs stukken lager ligt. Tel daarbij op dat je de game kunt aanschaffen in drie afzonderlijke delen en eerst gratis kunt testen in de lite-versie, zaken die de DS al helemaal niet kan bieden. Dat maakt de aantrekkingskracht compleet.

Prijs: € 2,99 per deel (er is ook een gratis lite-versie)

Stuiteren langs spijkers: Magnetic Joe

magnetic_joeOok bij Magnetic Joe draait alles om een parkoers dat je overwint middels magnetisme. Joe is een klein balletje dat je via het aanraken van je scherm contact laat maken met magnetische delen in een parkoers. Timing is hierbij cruciaal: tik je te lang op je scherm, dan wordt Joe onvermijdelijk naar een gemeen veld met spijkers geloodst, maar laat je je scherm te snel los, dan overkomt hem hetzelfde. Het is zaak om goed in te schatten hoe snel Joe beweegt en waar je hindernissen op je weg vindt.

Sommige levels zijn eenvoudig uit te spelen, andere levels moet je in delen verkennen om te ontdekken hoe je Joe het beste kunt laten rollen, vliegen of stuiteren. De makers van de game zijn bezig met een tweede en derde deel en bieden daarom deze eerste veertig levels gratis aan. Na de eerste irritaties bij het leren kennen van de besturing ontdek je het vanzelf: Magnetic Joe is gewoon leuk!

Prijs: gratis

Meer dan auto’s parkeren: Know How

know_howKnow How is het best te vergelijken met het bekende bordspel Rush Hour, waarin je plastic autootjes moet manoeuvreren op een vol speelveld. Hier draait het niet om autootjes, maar om kistjes die je tussen een aantal blokken vandaan moet schuiven. Leuk is dat er blokken zijn met bijzondere eigenschappen, zoals bruggen, veren of magneten. Hoewel Know How in essentie een eenvoudig schuifspelletje is, voel je je wel steeds weer voldaan over je eigen kunnen wanneer je een level hebt uitgespeeld.

Voor drie euro krijg je maar liefst 350 uitdagende levels voorgeschoteld en dat is een veel betere prijs/kwaliteit-verhouding dan het bordspel met de plastic autootjes, waarbij je al snel het achtvoudige betaalt voor slechts veertig levels. Hou je van schuifpuzzels, dan zal deze game zeker aantrekkelijk voor je zijn.

Prijs: € 2,99 (er is ook een gratis lite-versie)

Ontspannen: Nano

nanoNano is een lekkere game om voor het slapen gaan nog even te spelen en je overbelaste gamebrein helemaal tot rust te brengen. Het spel bestaat uit een veld waarin gekleurde deeltjes vanuit het midden verschijnen. Het is aan jou om de juiste deeltjes via een magnetisch veld naar je nodes te sturen, terwijl je vijandelijke deeltjes probeert te ontwijken. Mooi is dat de gameplay helemaal is geïntegreerd met ontspannende muziek.

Al met al doet het denken aan Elektroplankton voor de DS, ook zo’n bizar spel waarin je met beeld en geluid aan het knutselen bent in een innovatieve totaalervaring. Nano is wel eenvoudiger: er zijn geen mogelijkheden om zelf muziek te componeren of te bewaren. Maar laat je je gewoon meevoeren op de muziek terwijl je de stromen met deeltjes de baas blijft, dan is het gewoon een relaxed spel dat de moeite waard is.

Prijs: € 1,59 (er is ook een gratis lite-versie)

Ik ben benieuwd wat je van deze review vindt. Heb je nog ideeën hoe we deze nieuwe serie verder kunnen helpen? Laat het me weten!

Dit artikel is ook verschenen op Bashers.