iPhone-selectie: drie gruwelijke games

0

Ze bestaan nog niet zo lang, maar ze zijn meteen al erg populair. Games op de iPhone. Ook deze week weer een duik in het aanbod van de App Store. Deze week bespreek ik een drietal grúwelijke games: iDracula (speel een vampierjager), Zombie Attack (een towerdefensegame) en Math Zombie (echte rekenhorror).

Game van de week: iDracula

iDracula is een eenvoudig maar bevredigend spel. Als vampierjager moet je het opnemen tegen weerwolven, vampieren, heksen en Dracula zelf. Met een eenvoudig pistooltje begin je, midden op een plein waar je wordt aangevallen door allerhande gespuis. Al schietend moet je zien te overleven. Doe je dat goed, dan krijg je extra items zoals flesjes levenskracht of sterkere wapens. Doel is om al schietend zo lang mogelijk te overleven, terwijl je continu wordt aangevallen. In het begin is de besturing even wennen, maar na wat aanvallen krijg je er handigheid in en werkt het goed genoeg om een kwartiertje lekker ongecompliceerd te schieten op alles wat beweegt. Simpel kan gewoon goed zijn! Dat er meer mensen zo over denken, laat de waardering van vier sterren in de App Store zien. Samen met het feit dat deze game inmiddels een vierde plaats heeft veroverd in de lijst van meest gedownloade betaalde applicaties.

Prijs: € 0,79

idracula

Lekker maaien: Zombie Attack

Zombie Attack is een onvervalste towerdefensegame. Jij bevindt je met een klein schuurtje in een tuin die wordt aangevallen door, je mag niet meer raden, zombies. Door geweren op een handige manier te plaatsen, kun je de monsters uitroeien en geld verdienen, waarmee je weer meer geweren kunt plaatsen of je wapens kunt upgraden. Je bestuurt je hoofdpersoon door je iPhone te kantelen, zo is het scherm grotendeels vrij van je vingers en kun je de actie goed overzien. Het is grappig dat zombies soms doelgericht op je af komen, maar als een dolle in het rond gaan lopen zodra ze hun hoofd kwijt zijn. Zombie Attack is eenvoudig, maar daarom niet minder leuk. Hou je van af en toe een paar minuutjes spelen met een eenvoudige towerdefensegame, dan zal dit spel prima voldoen.

Prijs: € 2,39 (er is ook een gratis lite-versie)

zombie_attack

Rekenhorror: Math Zombie

math_zombieMet het motto ‘are you a math zombie?’ word je in Math Zombie uitgedaagd in kleine rekensommetjes. Je krijgt een speelveld vol getallen voor je neus en het is aan jou om in korte tijd de optelsom te maken en een getal te vormen dat in beeld verschijnt. Waar iDracula in korte tijd veel mensen aan zich wist te binden, bevindt deze game zich in de horrorregionen van de App Store: hij heeft geen enkele waardering of recensie en de punten op de wereldwijde scoreboards zijn beangstigend laag en bevatten bijna net zoveel spelers als er zombies in mijn achtertuin rondlopen. Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Math Zombie ook geen topper is, al is het wel een leuk spel om je rekenvaardigheid mee op te poetsen of om je neefje dat net heeft leren rekenen stil te krijgen. Maar goed, met welke game krijg je neefjes niet stil?

Prijs: € 0,79 (er is ook een gratis lite-versie)

Tip mij

Heb jij goede games voor de iPhone gevonden? Laat het weten in de reacties en wellicht bespreek ik volgende keer jouw tips.

Dit artikel is ook verschenen op Bashers.