Oproep: app ontwikkelaars met een maatschappelijk hart

0

Alle designers en webdevelopers opgelet! Social Actions biedt een nieuwe uitdaging: Change the Web Challenge. Ontwikkel een webapplicatie voor non-profit organisaties en win het prijzengeld van 10.000 dollar!

De Social Actions Change the Web Challenge gaat over het bouwen van innovatieve tools om mensen te helpen met zoeken en delen van acties op websites, blogs en sociale netwerken.

Achtergrond

change1Social Actions is een nonprofit initiatief dat het makkelijk maakt om acties te vinden en te delen. De organisatie heeft een open database gecreërd van meer dan 60,000 acties op ruim 40 sites.  Nu wil Social Actions deze acties meer naar buiten laten treden op blogs en sociale netwerken. Dus wanneer mensen een verschil willen maken, ze direct actie kunnen ondernemen.

Voorbeelden van Social Actions apps:

Wat moet je doen?

Bedenk een nieuwe tool waarmee mensen acties kunnen zoeken en delen. Alles kan een plek zijn om mensen met de acties in aanraking te laten komen: iPhone – of andere smartphones, nieuwssites, blogs, Twitter, Facebook, Hyves en andere sociale netwerken. Je maakt kans op 10.000 dollar in prijzen.

Inspiratie nodig? Kijk op de Social Actions Idea Hub. Heb je al een idee? Kijk dan op de Developer Resources Pagina.
Oh ja, en dit zijn de jury criteria.

Hoe werkt het?

changeIndividuele ontwerpers en bedrijven kunnen (na registratie) hun projecten met de community delen via het NetSquared deelname formulier. Om kans te maken op de prijzen moet de inzending volledig functioneren als de stemronde begint. Het moet een open-source license hebben en gebruik maken van de Social Actions API. Volledige regels vind je hier.

De 20 finalisten worden gekozen via een NetSquared Community stemming.  Een door Social Actions geselecteerde jury kiest 3 winnaars en maken dit bekend tijdens de NTEN’s Nonprofit Technology Conference op 28 april. De winnaar ontvangt $5000 dollar, de nummers 2 en 3 respectievelijk $3000 en $2000 dollar.

We zetten de belangrijke data nog een keer voor je op een rij:

  • Vrijdag 3 april: inzending sluit
  • Maandag 6 april: Community stemronde begint
  • Vrijdag 10 april: Stemronde sluit
  • Maandag 13 april: 20 finalisten worden bekend gemaakt
  • Dinsdag 28 april: Winnaars worden bekend gemaakt op NTEN’s Nonprofit Technology Conference

Change the Web Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door PayPal, Convio, TakePart, and Challenge Your World.