3 relaxte iPhone-games en 2 games voor DS

0

Zoals gebruikelijk op zaterdag weer een selectie iPhone games. Deze week games om mee te ontspannen. En verder: op de Game Developers Conference was er goed nieuws voor fans van intelligente games op de Nintendo DS. Nog dit jaar gaat er zowel een nieuwe Zelda als een nieuw deel van Professor Layton uitkomen.

Game van de week: Zen Bound

zen-bound

Zen Bound is een prima voorbeeld van het moois dat de iPhone te bieden heeft. In deze game omwikkel je houten voorwerpen, bijvoorbeeld in de vorm van een dier, met een touw. Waar je het touw wikkelt wordt het voorwerp geverfd. En het doel is om een zo groot mogelijk oppervlak te bedekken met verf. Als je een basisniveau hebt gehaald kun je het level afronden, maar je kunt ook doorgaan voor een maximale score.

Met name de prima uitgewerkte intuïtieve bediening, gecombineerd met de rustige muziek en mooie beelden, maken deze game tot een heerlijke ervaring. Zen Bound is een combinatie van puzzelen en een relaxte beleving. Deze game is zeker niet alleen voor zweverige types, maar spreekt een brede groep gamers aan, zo bewijst de waardering van vier sterren die deze game inmiddels krijgt in de App Store.

Prijs: € 3,99

Crayon Physics Deluxe: Lekker tekenen

Crayon Physics Deluxe valt op vanwege het bijzondere uiterlijk. De game ziet eruit als een stukje papier met een paar getekende lijnen die een level voorstellen waarin je een balletje naar een ster moet zien te loodsen. Echt spectaculair wordt het spel als je zelf gaat tekenen om een level op te lossen. Met je vinger trek je lijnen en maak je voorwerpen die naadloos worden gebruikt binnen een level.

crayon

Een heerlijk ontspannend puzzelspel dat mij ongelooflijk wist te boeien en mee te zuigen. Dit is zo’n game die je niet even voor het slapen moet spelen, want de kans is groot dat je vervolgens urenlang bezig bent met ‘nog even dit ene leveltje uitspelen’.

Prijs: € 3,99

Zen of Clover: Weinig actie

img_0002

In Zen of Clover zit bijzonder weinig actie. Je bevindt je in een tuin vol geluiden, waar je zoekt naar klavertjes-vier. Je zweeft rond door de tuin en zoomt in of uit. Daarbij hoor je relaxte muziek. Vind je een klavertje-vier, dan krijg je een wijze levensles te zien.

Een rustgevende ervaring die je even speelt voordat je in slaap valt, waarvan je vooral geen zinderende actie, scores of punten moet verwachten. Erger is dat de besturing vrij irritant is, waardoor het mij regelmatig overkwam dat ik een klavertje wel zag, maar niet kon aanraken omdat hij alweer uit beeld was verdwenen. Deze game is wel geschikt om mee te ontspannen, maar duidelijk van mindere kwaliteit dan de twee toppers die ik hierboven bespreek. Daarmee is Zen of Clover typerend voor het variërende aanbod dat op dit moment voor de iPhone beschikbaar is.

Prijs: € 1,59

Game Developers Conference : Professor Layton

Akihiro Hino, hoofd van ontwikkelaar en uitgever Level 5, liet gisteren op de conferentie een lijst zien met games die het bedrijf heeft uitgebracht. Op deze lijst stond ook de nieuwe titel Professor Layton and the Diabolical Box, het tweede deel in de reeks van Professor Layton. In de vragensessie na zijn presentatie bevestigde Hiro het plan om alle zes delen van het spel in de Verenigde Staten en Europa uit te brengen.

Ook gaf hij aan dat het team op dit moment werkt aan de lokalisatie van het tweede deel, dat naar verwachting over zes maanden kan worden uitgebracht. Waarschijnlijk gaat het dan in eerste instantie om de Amerikaanse versie van de game en zal Europa nog langer geduld moeten hebben. Maar dat is voor de importeerders onder ons geen probleem. Nog in 2009 kunnen we de eerstvolgende Engelstalige versie van de charmante professor tegemoet zien en in 2010 wordt zelfs het derde deel verwacht: Professort Layton and The Final Time Journey. Daarnaast zal ook de vierde game – de eerste uit de nieuwe trilogie – The Devil’s Flute hier uit gaan komen. In Japan wordt inmiddels ook al gewerkt aan een film over de professor.

professor-layton-and-the-devils-box

Zelda

Ander goed nieuws kwam van Nintendo. Directeur Satoru Iwata kondigde een nieuwe versie van Zelda voor de DS aan: The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Het spel heeft dezelfde visuele stijl als zijn voorganger, maar ditmaal reis je niet met een boot maar met een stoomlocomotief rond de wereld. Verder kun je wisselen tussen Phantom en Link om kerkers te verkennen en zijn er nieuwe voorwerpen om puzzels op te lossen.

Trailer van The Legend of Zelda

Hoewel het aantal goede DS-games in eerste instantie mager leek voor 2009, blijkt dat gelukkig mee te gaan vallen. Ondanks de stortvloed aan games voor een breed publiek komen er dit jaar gelukkig ook mooie titels uit voor fanatieke gamers. Naast deze twee toptitels kunnen we immers ook nog de Engelstalige versie van de nieuwe Mario & Luigi verwachten en wellicht gaat ook het Zelda-achtige Overlord voor DS voor een goede zomer zorgen. Ik heb er alvast zin in!

Tips?

Heb jij nog tips voor een game? Dan kun je die kwijt in de reacties onder dit artikel.

Dit artikel is ook (als twee afzonderlijke artikelen) verschenen op Bashers.