Innovatie

Oproep: Doe mee aan de ultieme Twitter studie

0

Wat doen mensen op Twitter, hoe gedragen ze zich, wat denken ze van het medium, wat is het profiel van een Twitteraar, wie volgen ze en door wie worden ze gevolgd? Tijd voor de Ultimate Twitter Study. Lees meer over de opzet, neem deel aan het onderzoek en zie real time wat andere twitteraars te zeggen hebben.

TalkToChange en InSites Consulting lanceren de grootste studie ooit over Twitter. Er zijn heel wat studies die focussen op de demografische gegevens van social media gebruikers, maar er zijn nog maar weinig studies over het gebruik van Twitter. Dit onderzoek wil voor de eerste keer het profiel, het gebruik en de motivatie van Twitter gebruikers in kaart brengen.

twitter

Wie neemt deel en wat doe je als deelnemer?

Iedereen kan deelnemen aan de studie door de stappen te volgen die worden beschreven op de site Ultimate Twitter Study. Iedere werkdag wordt er  een onderzoeksvraag gelanceerd via een tweet met bijhorende hashtag: #TwitterStudyQ(vraagnummer). De antwoorden zijn live te zien op de website. De dag nadat de onderzoeksvraag wordt getweet, zal er ook feedback worden gepost met de eerste analyseresultaten op basis van de verzamelde tweets!

Hoe is het onderzoek opgezet?

Het onderzoektraject bestaat uit een kwalitatief – en kwantitatief deel. In het kwalitatieve deel worden het gebruik, de motivaties en drijfveren onderzocht van de Twitteraars. In een tweede fase volgt een kwantitatief deel, dat verder bouwt op het kwalitatieve deel en waarin ook de demografische gegevens van de Twitteraars en hun volgers zullen worden onderzocht. Daarnaast zal er ook sterk worden gefocust op gebruiksfrequentie, redenen van gebruik (privé vs. professioneel), mobiel gebruik, en nog veel meer!

Wie heeft het onderzoek opgezet?

Het onderzoek is opgezet door TalkToChange en marktonderzoekbureau InSites Consulting. Via hun online community TalkToChange, bestaande uit meer dan 2.000.000 panelleden verspreid over 25 Europese landen, wordt online marketingonderzoek uitgevoerd, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Doe mee aan de ultieme Twitter study!

Spread the word! En straks uiteraard een terugkoppeling van de resultaten op Frankwatching. Klik hier en retweet alvast de eerste vraag!